Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Niedermüller után Jakab kapja majd az antirasszisták idei Radnóti-díját?!

M. Kovács Róbert

2021.02.17. 20:30

A baloldali politikusokat előszeretettel Radnóti Miklós antirasszista díjjal kitűntetgető Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége szerint Jakab Péter csak véleményt mondott a Parlamentben, amikor a miniszterelnököt „afrikai kuruzslóhoz” hasonlította és aki szerint magyaroknak nem való olyan vakcina, amivel egymillió „afrikait és kínait” beoltottak. Persze nem meglepő, hogy most sem hajlandóak ítéletet mondani baloldali politikus felett, hiszen tavaly éppen azt a Niedermüllert tüntették ki, aki szerint a fehér, hetero keresztények rémisztő képződmények.

Úgy tűnik,

a magyar antirasszistákat piedesztálra állító MEASZ csak akkor igazán tevékeny, amikor a Kitörés napja miatt kell tiltakozni.

A szövetség elnökét, Hanti Vilmost arra kértük, hogy mondjon ítéletet Jakab Péter szavai felett, aki hétfőn a Parlamentben afrikai kuruzslóhoz hasonlította a miniszterelnököt és megvető szavakkal ecsetelte, hogy mitől lenne jó a magyaroknak olyan vakcina, amelyet kínaiaknak és afrikaiaknak adnak be.

Ön ebben a kérdésben láthatóan úgy viselkedik, mint egy afrikai kuruzsló, (...) magyarán ha lesz valami kínai cucc, amivel beoltottak egymillió afrikait és egymillió kínait, akkor ez ön szerint jó kell, hogy legyen a magyaroknak is.”,

így hangzottak a miskolci cigányság ellen korábban nagy hangon küzdő Jakab szavai. Azon meg sem lepődünk, hogy mint minden gerinctelen újbaloldali, megpróbálja eltörölni korábbi politikai munkássága nyomait, de hogy már azok sem hajlandóak felette ítéletet mondani, akik ezt a feladatot tűzték zászlajukra, ez még minket is meglepett.

Mert hogy

Hanti Vilmos elnök sem nem határolódott el, sem nem ítélte el Jakab szavait. Inkább megpróbálta azok jelentését szemantikai alapon felmenteni:

”Ön ebben a kérdésben láthatóan úgy viselkedik, mint egy afrikai kuruzsló – Főleg egy szónoki beszédben, amely tartalmazhat patetikus kijelentéseket is,

valakit egy más valakihez hasonlítani, nem tekintem rasszistának.

Legyen az a más valaki pozitív vagy negatív figura. Természetesen annak örülnénk a legjobban, ha politikai vezetőinket inkább pozitív szereplőkhöz hasonlíthatnánk, olyanhoz, mint például a földosztó, első köztársasági elnökünk, Károlyi Mihály volt.

(...) magyarán ha lesz valami kínai cucc, amivel beoltottak egymillió afrikait és egymillió kínait, akkor ez ön szerint jó kell, hogy legyen a magyaroknak is. –

Az utóbbi években tapasztalt parlamenti beszédmorálhoz lecsupaszított mondatot szintén nem tekintem rasszistának.

Jakab Péter kérdésének lényege, hogy ha a világ más területein élő népeknek megfelelő egy bizonyos oltóanyag, az nem biztos, hogy alkalmas lehet a mi környezetünkben, történetesen a magyar emberek eredményes oltására is. Jakab Péter kérdése felmerült sok választóban is. Célszerű lenne kellő és egyértelmű szakmai választ adni a kormánynak ezekre a bizonytalanságokra. Sajnálatosan azt tapasztalom, hogy a kormány (finoman szólva) ellentmondásos kommunikációja csökkenti az emberek oltásba vetett hitét, s ezért fogalmazódnak meg tömegével ilyen és hasonló kérdések, amelyet Jakab Péter felvetett.

Levelére általánosságban szeretném megjegyezni, hogy a MEASZ továbbra sem tűri, hogy bármely politikus rasszista kijelentéseket tegyen, főleg a Magyar Parlamentben. Ha ilyen történt korábban, akkor, az ellen mindig fölléptünk. Ha a jövőben bármilyen rasszista kijelentés elhangzanék – főleg olyan személy részéről, aki parlamenti, de önkormányzati képviselőjelöltként feltűnik – akkor annak a legnagyobb bírálói leszünk, s követelni fogjuk, hogy hagyja el a politikai színteret.

Tisztelettel köszönti Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke”

Nagyon kíváncsiak leszünk, vajon Olvasóinkat meggyőzte-e Hanti Vilmos, aki

február 14-én még bőszen támadta a magyar kormányt, mert az szerinte „újnyilas, náci magyar csoportokat anyagilag és a hozzá közeli sajtója által” támogat.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy a jelek szerint az antifasizmus és antirasszizmus olyannyira összenőtt a baloldallal, hogy

a MEASZ elnök fenti szavai az Európai Baloldal által szervezett rendezvényen hangzottak el,

és ahogy már említettük: a szövetsége nem hagy ki évet, hogy valamilyen ürüggyel ne tüntessen ki Radnóti-díjjal egy-egy baloldali politikust.

De ez sem csoda, hiszen a díjazottak személyéről a korábban díjazottak is döntenek, így nyilván nem sok esélye van jobboldali politikusnak bekerülni egy olyan csapatba, amelyben helyet kapott

  • a fehér poros orrú haveroktól sem idegenkedő baloldali polgármester, Gajda Péter,
  • a politikai gyűlölködés terén kocsmai hangot használó Vadai Ágnes és Ujhelyi István,
  • vagy Gurmai Zita szocialista futóbajnoknő.

De náluk is érdekesebb a tavalyi díjazott személye, hiszen a 2020-as Radnóti Miklós antirasszista díjat az a virtigli gyurcsányista Niedermüller Péter is megkapta, aki a díj odaítélése előtt alig több mint három héttel közölte ország-világgal az ATV képernyőjén, hogy rémisztő képződménynek tartja a fehér, hetero keresztények táborát.

Ha ebből indulunk ki, csak

sajnálhatjuk hogy Jakab Péter nem január 31. előtt kínaizott és afrikaizott, mert akkor lehet, hogy most az ő neve is ott lenne a Radnóti antirasszista díjra jelöltek listáján.

Sebaj, majd jövőre!!! 2022-ben úgyis nagyobb

szüksége lesz erre a díjra ahhoz, hogy a választókkal is képes legyen elhitetni, hogy a nemrég még cigányok ellen uszító Jakab Péternek semmi köze sincs a mostanában fideszesek ellen uszító Jakab Péterhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére