Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs megállás, újabb szuperhőst herélnek ki

Filipp Dávid

2020.11.21. 13:50

Ezúttal Flash (magyarul: Villám) lesz genderügyileg elfogadhatóbb.

Akik járatosak a képregények világában tudják, hogy az elmúlt évtizedek során szinte végtelen számú keresztezés, párhuzamos, illetve alternatív univerzum és miegymás került már kiadásra.

Most a DC Comics döntött úgy, hogy az egyik legnépszerűbb karakterüktől, Flashtől vonják meg a nemi identitását, és hamarosan érkezik a nem bináris változat.

Jess Chambers, szuperhős nevén Kid Quick a decemberben kiadásra kerülő új képregényben debütál majd a Tini Titánok alternatív univerzumában . A tervek szerint januártól ő fogja majd felváltani Flasht.

A DC Comics egyébként híres arról, hogy folyamatosan újratervez egy-egy népszerű szereplőt, volt már példa arra, hogy Batman vámpír volt és az is előfordult már, hogy megcserélték egyes szuperhősök nemét. Így lett Aquamanből Aquawoman és Wonder Womanből Wonderous Man.

A DC szuperhős univerzumában van egy szupergyors karakterünk, a Kid Flash. És arra gondoltam, hogy a ’Kid’ valójában bármilyen nemű lehet. Rengeteg választásunk van – miért ne csinálhatnánk valami mást, mint amit 1965-ben tettünk volna

idézi az új képregény iróját, Ivan Cohent az NBC News.

Kid Flash a magát férfiként meghatározó Flash gyerek változata.

Nem Kid Quick az első karakter, amelyből nem bináris alakot faragnak a DC-nél.

Tavaly a Suicide Squadban (Öngyilkos osztag) mutatkozott be a The Aerie nevű karakter, amely szintén nem bináris volt. Idén ősszel, a „Star Trek: Discovery” harmadik évadában jelent meg Adira, a sorozat első nem bináris karaktere, akit –kapaszkodjunk meg – Blu del Barrio nem bináris színész alakított.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére