Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszország nem felel meg a tunéziaiaknak

888.hu

2020.11.27. 20:30

Állítólag a francia munkaerőpiac vonzóbb.

Az adatok szerint azoknak a tunéziai migránsoknak az 56 százaléka már nem Olaszországban él, akik 2012 és 2017 között igényeltek menedékkérelmet az országban. Ha viszont 2011-et nézzük, akkor kiderül, hogy a menedékjogot kapott tunéziaiak mindössze 10 százalék maradt Olaszországban 2018-ra.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy hova mentek?

Nem haza, hanem

Franciaországba.

a legtöbb migráns, aki az Észak-Afrikai országból jön Európába általában Lampedusán köt ki, majd innen egyenesen az észak-olaszországi Ventimigliába megy, amely az olasz-francia határon van.

A Le Figaro című francia lapnak egy ventimigliai lakos elmondta, hogy a tunéziai migránsokon nem látszik, hogy „több ezer kilométer van a lábukban”, mint azoknak a bevándorlóknak, akik a Szubszaharai régióból érkeztek Delia Bonuomos szerint a tunéziai migránsok csak csatlakozni akarnak az unokatestvéreikhez Franciaországban.

A nő elmondta, hogy szokott segíteni a migránsoknak apróságokkal, például megengedi nekik, hogy feltöltsék a telefonjaikat, de a bevándorlók mindig arra kérik, hogy vigye át őket a francia határon.

Vannak köztük durva emberek és gengszterek, akik még lopnak is. Egyesek úgy gondolják, hogy a hozzám hasonló nőknek rájuk sem lenne szabadna nézni – fogalmazott.

Bonuomo elmondta, hogy az embercsempészek 500 eurót is elkérnek a migránsoktól a határon való átjutásért, de a francia rendőrség gyakran visszafordítják őket. Állítása szerint vannak, akik háromszor, négyszer, hétszer, akár tízszer is megpróbálnak Franciaországba jutni, de a végén mindig Ventimigliában kötnek ki.

Az olasz Tunéziaiak Szövetsége nevű szervezet elnöke, Adel Chehida szerint a migránsok azért akarnak Franciaországba menni mert Olaszországban nem kapnak munkát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére