Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Régi klasszikus meséket is problémásnak ítélt meg a Disney

888.hu

2022.04.20. 17:30

A Disney+ indítása előtt a cég leellenőrizte az összes meséjét, hogy felmérje, hogy azok mekkora kockázatot jelenthetnek a jövőben.

 

A Walt Disney Co. állítólag „potenciálisan problematikusnak” minősítette a Disney Plus streaming-szolgáltatás elindítására készülve a közkedvelt animációs karaktereket, köztük Csingilinget és Hook kapitányt az 1953-as Pán Péter című filmből, megjegyezve, hogy a karakterek miatt szükségessé válhat a negatív sztereotípiák miatti felelősségre vonás.

Az 1989-es A kis hableány című filmből ismert Ursula szintén felvetette a rasszizmus és a homofóbia aggályait.

 

A Disney a New York Times beszámolója szerint a filmkönyvtárának átfogó felülvizsgálatába kezdett, miközben a streaming-szolgáltatás 2019-es bevezetésére készült. A Stories Matter nevű kezdeményezés részeként a Disney a klasszikus filmekhez figyelmeztető feliratokat fűzött, mivel azok „negatív ábrázolást vagy emberek vagy kultúrák rossz bánásmódját” tartalmazzák.

 

A Stories Matter csapata privát módon megjelölt bizonyos karaktereket, mint potenciálisan problémásakat, a megállapításokat pedig szétküldték a Disney magas rangú vezetőinek – mondta el a Timesnak két jelenlegi Disney-vezető.

Az egyik ilyen volt Csingiling, aki a vezetők szerint azért keltett aggodalmat, mert „testközpontú” és féltékeny Pán Péter figyelmére.

 

Hook kapitány egy másik potenciális probléma volt,

mert lehet az egyik bizonyítéka a Disney-t érhető, fogyatékkal élő személyekkel szembeni diszkrimináció vagy előítéletesség vádjának, mivel ő egy gonosztevő.

 

A Disney megjelölte Ursula, a tengeri boszorkány karakterét is A kis hableányból, mondván, hogy sötét bőrszínét rasszistaként értelmezhetik, és extravagáns viselkedése „queer jegyeket hordozhat” vagy homofóbnak tűnhet – írta meg a Breitbart.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére