Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját coming out napjuk lesz a genderideológiát kritizálóknak

Woke-figyelő

2021.11.15. 18:30

A genderideológiával kapcsolatos kritikának adnak hangot az emberek hamarosan, ami biztos, hogy kikasztja majd a genderaktivistákat.

 

Hogy ne csak mindig a hangos kisebbség hangját lehessen hallani, a genderideológiát kritizálók is coming out napot tartanak. Ezt egy genderkritikus aktivista és író, Graham Linehan jelentette be, az időpont, december 19-e pedig éppen annak az eseménynek a második évfordulójára esik, amikor J. K. Rowling közzétette megosztó Twitter-bejegyzését a nemiségről és annak megváltoztathatatlanságáról.

A hivatalos nevén Gender Critical Coming Out Day célja, hogy ezen a napon hangot adhassanak véleményüknek azok, akik nem hisznek a genderideológia elveiben. Azaz a biológiai nemet valósnak és megváltoztathatatlannak tartják, és úgy vélik, hogy férfiból nem lehet nő csupán egy orvosi beavatkozás következtében, és vice versa. A nap szervezői úgy tartják, hogy ha mindenki hangot ad a véleményének, akkor hamar kiderül, hogy valójában az embereknek csak egy hangos kisebbsége támogatja a transznemű- és a genderideológiát. Ők igyekeznek elnyomni a többséget a hangosságukkal, de ha az ellenzők is felemelik a hangjukat, akkor meg tudják találni az erős közösségüket.

Graham Linehan elmondása szerint biztonságosabbá akarják tenni az embereknek azt, hogy felszólaljanak, és hogy lássák, nincsenek egyedül. A genderkritikusok coming outjának módjára a szervezők több lehetőséget is felsorolnak. Például azt ajánlják az embereknek, hogy a naphoz kapcsolódó hashtagekkel posztoljanak az oldalukra, hogy vállalják a nevüket a véleményüknél, hogy vásároljanak genderkritikus könyveket, amelyeket aztán osszanak meg másokkal, és a családjukkal is beszéljenek a témáról.

A genderideológiát kritizáló esemény természetesen nem nyerte el az ideológia követőinek tetszését: voltak, akik felszólaltak ellene, és a szokásos elvek alapján a genderkritikusokat fasisztának és nácinak nevezték.

Ahogy azt már említettük, a coming out nap időpontját az adta, hogy két évvel ezelőtt ekkor tette közzé megosztó bejegyzését a Twitteren J. K. Rowling. A Harry Potter-könyvek szerzője Maya Forstater mellett állt ki a posztjában, akit azért rúgtak ki a munkahelyéről, mert kijelentette, hogy szerinte a férfiak és a nők nemileg különböznek egymástól, és az emberek nem tudnak csak úgy nemet változtatni. Később egy másik posztban is a biológiai valóság mellett állt ki Rowling, ami miatt sokan transzfóbnak nevezték, és össztűz zúdult rá a közösségi médiában. A coming out nap kitalálója, Graham Linehan pedig korábban azt mondta, hogy a férfiak nem nők, aminek az lett a következménye, hogy a Twitter letiltotta őt a platformról.

Hogy milyen fogadtatása lesz a genderkritikusok napjának, még a jövő kérdése, bár azt már most vélni lehet, hogy a genderideológia támogatói minden lehetséges módon támadni fogják a kezdeményezést, és azokat is, akik ki mernek állni a kritikus véleményük mellett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére