Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tanárpofozós kihívás terjed a TikTokon

888.hu

2021.10.05. 15:05

Arra figyelmeztetik az amerikai hatóságok a fiatalokat, hogy a TikTok legújabb kihívása, – amely arra ösztönzi a diákokat, hogy pofozzák meg a tanáraikat, – súlyos büntetőjogi következményeket vonhat maga után.

 

A „fondorlatos pofon” névre hallgató TikTok-trend először az iskolai tulajdon rongálására ösztönözte a diákokat, októberben viszont már a tanárpofozásra sarkallta a fiatalokat.

Bár mindkét kihívás bűnözői magatartásra ösztönöz, a legújabb csínyben való részvétel akár komoly következményekkel is járhat.

James Sattiewhite, a houstoni iskola igazgatója proaktív lépéseket tesz a támadások megelőzésére: leveleket küldtek ki a szülőknek, amelyben arra figyelmeztetik őket, hogy beszélgessenek el a gyermekeikkel és vizsgálják át a közösségi média fiókjaikat.

A tanárok közül sokan stresszesek és nagy nyomás alatt vannak, a közösségi médiába posztolnak a félelmeiktől, hogy az órán résztvevő diákoktól váratlan pofonokat kaphatnak, vagy akár még rosszabbat is”

– írta a KRIV hírportál.

De messze nem ők az egyetlen iskola, aki az új kihívás miatt aggódik.

Ez egy alapos, kiszámított terv arra, hogy bűncselekményt kövessenek el egy emberen, és ez nagyon nincs rendben”

– mondta Anna Fusco, a floridai Broward megye tanári szakszervezetének elnöke a USA Todaynek.

Fusco nyilatkozata szerint közel harminc éve dolgozik tanárként, de ez az első alkalom, hogy szándékosan a tanárok ellen uszították volna a diákokat.

A büntetőjogi ügyvédek is figyelmeztetnek: a kihívásban résztvevő 17 évesnél idősebb diákok komoly büntetésre számíthatnak, amik

maradandó nyomot hagynak majd a bűnügyi nyilvántartásban.

Továbbá azon diákok, akik úgy döntetnek, hogy a tanáruk fenekét csapják meg, szexuális erőszak vádjával is sújthatóak.

A TikTok is lépéseket tesz a kihívásban való részvétel visszaszorítására, például eltávolítja a #deviouslicks hashtaggel ellátott bejegyzéseket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére