Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tegyenek férfiakat női börtönökbe – hirdeti Jeremy Corbyn potenciális utódja

888.hu

2020.02.17. 15:48

A lényeg, hogy a transznemű bűnözők jól érezzék magukat.

Jeremy Corbyn a december 12-én tartott nagy-britanniai parlamenti választás után jelentette be távozási szándékát, viszont utódja megválasztásáig ellátja a pártvezetői feladatokat a Munkáspártban. Bár öten pályáztak Corbyn helyére, mára már csak hárman maradtak, egyikük Lisa Nandy, aki elképesztő ötlettel állt elő.

A baloldali politikus szerint ugyanis azokat a férfi bűnözőket, akik nőként azonosítják magukat – ilyen például Christopher Worton, aki gyerekeket erőszakolt, most épp Zoe Lynes néven fut – át kellene helyezni női börtönökbe.

A transznemű nők is nők, illetve a transznemű férfiak is férfiak, tehát abba a büntetés-végrehajtási intézetbe kellene elhelyezni őket, amelyiket ők választják – mondta Nandy.

A Munkáspárt potenciális új elnökének kijelentései még a brit feminista mozgalmaknál is kiverték a biztosítékot. A Women’s Place UK nevű szervezet szerint a büntetés-végrehajtás felismeri a transznemű foglyok elhelyezésével kapcsolatos akut dilemmákat, és Nandy kijelentései az asztal alá söprik ezeket.

Úgy tűnik, hogy a Munkáspárt élére pályázók között az identitáspolitika a legfontosabb téma. Egy másik jelölt, Rebecca Long-Bailey arról beszélt, hogy módosítani kellene bizonyos törvényeket annak érdekében, hogy a transzneműeknek könnyebb legyen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére