Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tudósok megállapították: a walesi nyelv használata erősen rasszista

888.hu

2021.08.23. 14:00

A Walesi Művészeti Tanács és a Walesi Nemzeti Múzeum ötvenegyezer font értékű – az adófizetők által finanszírozott – revízió során megállapította, hogy a walesi nyelv használata a faji kisebbségek kizárását szolgálja.

 

A művészeti tanács rasszizmus ellen létrehozott szervezete közölte:

A kirekesztés abból a »walesi életérzésből« fakad, mely szerint ha nem vagy fehér, nem is lehetsz walesi”

– jelentette a The Telegraph.

A walesi nyelv a jelenlegi alkalmazásában kirekeszti a színes bőrű embereket”

– olvasható a jelentésben.

„A színes bőrű közösség kirekesztése és figyelmen kívül hagyása ugyanakkor nem szándékos, hanem az egy kiszámított és ismétlődő mintának köszönhető” – tették hozzá.

A jelentésre reagálva a Walesi Művészeti Tanács elnöke, Phil George és a Walesi Nemzeti Múzeum elnöke, Roger Lewis közös nyilatkozatban kijelentette:

Szembe kell néznünk az igazsággal, a Black Lives Matter mozgalmat figyelembe véve át kell gondolnunk a rasszizmus elleni küzdelemben betöltött szerepünket.”

 

Wales egyike az Egyesült Királyságot alkotó négy országrésznek, hivatalosan kétnyelvű nemzet, ahol az angolt és az ősi kelta walesi nyelvet is használják.

A Walesi Művészeti Tanács a honlapján is hangsúlyozza:

Kétnyelvű nemzet vagyunk – jogilag, társadalmilag, kulturálisan, valamint egyénként és közösségként is.”

A rasszizmus ellen fellépő szervezet szerint a walesi állami szerveknek nagy hangsúlyt kellene fektetniük a walesi nyelvre, lehetőséget kellene biztosítaniuk a színes bőrűeknek, hogy azt a munkahelyükön megismerhessék és megtanulhassák.

Azt javasolták továbbá, hogy „alkalmazzanak munkamegosztást olyan pozíciókban, ahol szükség lehet a walesi nyelv ismeretére; az a színes bőrű személy, aki nem beszéli a nyelvet, dolgozzon egy a walesi nyelvet alaposan ismerő kolléga mellett”.

A Breitbart cikkében hozzátették: a Black Lives Matter mozgalom az elmúlt évben számos intézményben – köztük történelmi testületekben és egyetemeken –

támadásokat intézett Nagy-Britannia öröksége ellen.

Idén februárban például Skócia legrégebbi múzeuma jelentette be, hogy létrehoz egy új pozíciót, amely arra hivatott, hogy szembeszálljon a vélt „fehér fölénnyel”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére