Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Túl sok a fehér, katolikus tanár"

888.hu

2018.10.03. 22:00

Nagy a baj Írországban.

A Galway Ír Nemzeti Egyetem (NUI Galway) által készített kutatásból kiderült, hogy Írországban túl sok az ír tanár. Ki gondolta volna?

A felmérés főként az általános iskolában tanító pedagógusokra koncentrált, a körükben túlnyomó többségben vannak a fehér, ír, katolikus vallású tanárok – márpedig ez a három kategória külön-külön is szitokszónak számít a libsiknél, hát még a három együtt.

Dr. Manuela Heinz és Dr. Elaine Keane végezte el a kutatást, amely a kezdő tanárok társadalmi, demográfiai hátterét kutatta – adta hírül az Irish Times.

A pedagógusok 99 százaléka mondta azt, hogy fehér írnek tartja magát, 100 százalékuk pedig az angolt és az ír nyelvet jelölte meg első- vagy anyanyelveként.

Ez a kutatók szerint azért baj, mert az írországi statisztikai hivatal adatai szerint a lakosság 11,6 százaléka kifejezetten nem fehérként tekint magára. A népesség "mindössze" 82,2 százaléka fehér.

A fehér írek tehát felülreprezentáltak a tanárok között. Csakúgy, mint a vallásosak. A római katolikus vallású tanárok aránya magasabb, mint amilyen a teljes népességben mért arány (a tanárok 90 százaléka katolikus, míg az össznépességben csak 78 százalék a katolikus). Amíg a tanárok között csupán 5 százalék a "nem vallásosak" aránya, addig a teljes népességen belül ugyanez 10 százalék.

A kutatás végkövetkeztetése: túl sok a fehér katolikus az ír oktatási rendszerben, több olyan tanárt kell felvenni és képezni, akik "másmilyenek".

Érdekesség, hogy a kutatás felsorol olyan jellemzőket, amelyek megakadályozzák a bevándorlókat és a különböző kisebbségek tagjait abban, hogy tanárokká képezhessék magukat. A szokásos dolgokon kívül – egyetemi költségek, lakhatási nehézségek, stb. – a kutatók szerint gondot jelent

az ír iskolákat körülvevő vallásosság.

A kutató szerint az iskolák vallásos légköre sokakat elriaszt attól, hogy tanárképzésre jelentkezzenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére