Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Új értelmezést kapott a Mátrix, méghozzá transzneműt

888.hu

2020.08.05. 21:00

Ennyit a vörös piruláról.

A Mátrix vitathatatlanul minden idők egyik legjobb sci-fije. Az 1999-ben bemutatott film mind a mai napig témát szolgáltat, a popkultúrára gyakorolt hatása felbecsülhetetlen, megválaszolatlan kérdések sokasága maradt utána, például az is, hogy Neo útlevele miért 2001. szeptember 11-én jár le.

A filmet már minden lehetséges módon megpróbálták értelmezni, most azonban a rendező Wachowski nővérek (igen, már nők, erről kicsit később) segítségével újabb definiálást kaptak a rajongók.

Wachowski szerint ugyanis a Mátrix egy transz allegória!

Lilly Wachowski (született: Andrew Paul) szerint Neo küzdelme az emberiséget leigázó gépek ellen nem egyszerűen arról szólt, hogy valaki szétrúgja a robotok seggét, hanem arról szólt, hogy

egy transznemű embernek milyen küzdelmei és örömei vannak az önmaga elfogadásához vezető úton.

Elmondása szerint örül amikor kiderült, hogy ez volt az eredeti szándék, csak szerinte abban az időben a vállalati világ még nem állt készen erre.

Laurence „Larry” Wachowsky és Andrew Paul „Andy” Wachowski együtt Wachowski fivérekként voltak ismertek a világ számára. Larry 2008-ban váltott nemet, és a Felhőatlasz című filmje premierjére már rózsaszín hajjal, nőként érkezett és Lana-ként mutatkozott be. Nyolc évvel testvére után a Mátrix-filmek másik készítője, Andy Wachowski is bejelentette, hogy transznemű, és ezentúl nőként kíván tovább élni, Lilly néven.

Ha valakit érdekel az ügy, az ITT megnézheti Lilly Wachowski teljes magyarázatát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére