Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb országban lesz könnyebb a nem megváltoztatása

888.hu

2021.12.09. 17:35

Majd azt én tudom – mondhatná az érdekelt fél.

 

Új-Zélandon hoztak egy „önazonosítási törvényt”, amely megkönnyíti a születési anyakönyvi kivonatban feltüntetett nem módosítását. Az új szabályozás értelmében megszüntetik a kérelmezőkkel szemben támasztott követelményt, miszerint bizonyítékot kell felmutatniuk arról, hogy nemváltoztató műtéten estek át.

Az Rt.com beszámolója szerint az új-zélandi parlament csütörtökön egyhangúlag megszavazta a születésekre, halálozásokra, házasságokra és kapcsolatokra vonatkozó nyilvántartási törvényt (Births, Deaths, Marriages and Relationship Registration Bill).

Hatályba lépése után az új jogszabály lehetővé teszi a transznemű, interszex- és takatapui (maori szó az LMBTQ-közösségre) emberek számára, hogy a választott nemük szerint azonosítsák magukat.

Új-Zélandon már 2018-ban bevezették a „nem-önazonosításra” vonatkozó rendelkezéseket, de ahhoz, hogy a születési anyakönyvi kivonatukban a nemüket a nemi identitásuknak megfelelően módosítsák, a kérelmezőknek továbbra is bizonyítaniuk kellett, hogy nemváltoztató műtéten vagy más orvosi kezelésen estek át.

A rendelkezések hatályba lépéséig további 18 hónap kell, ezalatt az egyéb részletek kidolgozására is sor kerül.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére