Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Végre rájöttek: nem fair a transznemű nőket a női sportolókkal együtt versenyeztetni

888.hu

2021.10.01. 11:20

Vizsgálatot indított a Sport Councils Equality Group (SCEG) a transznemű sportolók kapcsán, nem fogadta felhőtlen örömmel a végeredményt az LMBTQ-közösség.

 

A tanulmány szerint a transznemű nők megtartják a testalkati, az állóképességi és az erőnléti előnyeiket, amikor női sportágakban versenyeznek.

Számos sportág esetében „a transzneműek befogadása és a méltányosság nem fér meg egymás mellett”.

Ezért az SCEG arra a következtetésre jutott, hogy a transzneműek befogadására vonatkozó szabályok nem megfelelőek, így újrafogalmazásra szorulnak.

A szövetség azt a javaslatot tette, hogy az egyes sportágak testületei döntsék el, hogy a befogadásra, vagy a „versenyben való tisztességes helytállásra” helyezik-e a hangsúlyt, amikor a transznemű sportolókról van szó.

A tanulmányt az LMBTQ-közösség hevesen bírálta, különösen az az állítás verte le náluk a biztosítékot, hogy

a transzneműek befogadása ellentétes a „tisztességgel”.

A transzgyerekek jótékonysági szervezete, a Mermaids is aggodalmát fejezte ki, és felhívta rá a figyelmet, hogy a beszámoló „szükségtelen ellenségeskedést, kirekesztést és zavart” fog okozni a transz sportolók számára.

Fontos megjegyezni, hogy az SCEG-jelentése csak egy iránymutatásként létezik: nem kötelező. A sportegyesületeknek és a szervezeteknek joguk van arra, hogy megírják és végrehajtsák a saját szabályaikat a transz és a nem bináris emberek sportban való részvételére vonatkozóan”

– áll a közleményükben.

Jelenleg a legtöbb sportág a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2015-ben meghatározott irányelveket követi, amelyek lehetővé teszik a transznemű nők számára, hogy női sportágakban versenyezzenek, ha tesztoszteronszintjüket 10nmol/liter alá csökkentik.

Augusztusban azonban a NOB elismerte, hogy ezek a szabályok

„nem felelnek meg a célnak”,

és a következő hónapokban felülvizsgálják őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére