Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

888.hu - Origo

2022.10.05. 13:30

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

 

A lap emlékeztet, hogy valóságos lázadás tört ki a Budapesti Közművek (BKM) dél-pesti hulladékszállítási üzemének Ecseri úti telephelyén kedden reggel, ami szerda reggel is folytatódott, hiszen nem született olyan eredmény, amely kielégítő lett volna a tiltakozó dolgozóknak.

A munkások azon háborodtak fel, hogy Tringer Ágoston, a BKM kommunikációs igazgatója két héttel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a BKM FKF Hulladékgazdálkodási Divíziójánál jó kukásnak lenni, hiszen „Budapesten egy kukás a teljesítménytől függően akár 500 ezer forintos bruttó fizetést is hazavihet havonta”.

 

Ez azonban már csak az utolsó csepp volt a pohárban, a dolgozók most a korábbi meg nem hallgatott kéréseiket is szamonkértek a BKM vezetőitől, akik időközben megjelentek a telephelyen.

– írta az Origo.

A kukások havi fizetése nem haladja meg a nettó 220–250 ezer forintot, amihez semmiféle extra juttatás nem társul. A nehéz fizikai munkát végző kukások minden nap fél 5-kor kelnek, ha kell, esőben, hóban, fagyban dolgoznak, nem éppen tiszta körülmények között. Egyelőre nem született megállapodás a felek között.

Emlékezetes, az FKF-nél már nyáron annyira rossz a helyzet, hogy kukahiány ütötte fel a fejét. Elfogytak a 120 literes kommunális, és majdnem elfogytak a lakossági 120 literes, kék fedelű papírgyűjtő tartályok, ezért ismét hosszasan kell várakozniuk az új szerződőknek, illetve azoknak, akik típuscserét szerettek volna.

 

Ők a felelősök a káoszért

Teljesen világos, hogy a helyzet kialakulásában a legfőbb felelős a Karácsony Gergely vezette főváros. A főpolgármester képtelen irányítani a közszolgáltatásokat. A másik fő felelőse a mostani helyzetnek Mártha Imre, aki sokkal többet foglalkozik luxusjachtjaival és több százmilliót érő autóival, mint a dolgozók helyzetével.

 

 

Mártha Imre egyik legjobb barátját, Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét nemrégiben letartóztatták. Többször nyaraltak közösen.

 

 

A Budapesten tapasztalható káosszal ellentétben elképesztő mértékben növekszik Mártha Imre vagyona. Csak tavaly ötezer százalékkal nőtt cégének, a Lázár Houses Kft.-nek a nyeresége.

 

És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen a Gyurcsány-korszakban az MVM-vezérként megalapozott vagyonát évről évre növelni tudja, és ma már elsősorban luxusnyaralásaival, jachtútjaival és a Bentley-vel kerül be a hírekbe.

 

Rekordbevétel a fővárosban

Fontos tudni, hogy Budapest van a legjobb költségvetési helyzetben az egész országban. A legújabb adatok szerint az idén mégis több iparűzési adó folyhat be a budapesti kasszába, mint a Covid előtti 2019-es csúcsévben.

 

 

Jól látszik tehát, hogy a tiltakozó dolgozók helyzetét lehetne rendezni, mert megvan hozzá az elegendő forrás.

 

(Képek forrása: Origo)

 

Wintermantel Zsolt: Minden felelősség a főpolgármesteré

Különösen álságos Karácsony Gergely viselkedése, hiszen az elszabaduló energiaárak, a magas infláció egészen egyszerűen a háborúnak és az arra adott rossz válasznak, vagyis a brüsszeli szankciós politikának a következményei, amelyet a főpolgármester kifejezetten szorgalmazott és örült neki – fogalmazott Wintermantel Zsolt a Hír tv-n.

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője közölte: nem lehet egyszerre örülni a szankcióknak, majd a következményeit a kormányra hárítani és a kormánytól várni a megoldást.

Hozzátette: a hulladékkezelés a Fővárosi Önkormányzat törvényi feladata, az FKF pedig a főváros tulajdonában van, vagyis minden felelősség a főpolgármesteré – írja a Fidesz Budapest Facebook-oldala.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére