Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A DK-s Szaniszló Sándor már az AstraZeneca-vakcina ellen is hergel

888.hu - Magyar Nemzet

2021.04.20. 19:30

Hiába bizonygatja az ellenkezőjét, a DK továbbra is beleáll az oltásellenes kampányba, sőt a párt XVIII. kerületi polgármestere, Szaniszló Sándor ma szintet ugrott azzal, hogy immár az AstraZenecával kapcsolatban is kételyeket fogalmazott meg – írta a Magyar Nemzet kedden.

 

A hírportál úgy fogalmazott: a baloldal, élén Gyurcsány Ferencékkel mindeddig „csupán” a keleti vakcinák ellen kampányolt, noha azok nélkül világszerte és Magyarországon is milliókkal kevesebben élveznének védettséget a koronavírus ellen.

Bár a baloldal manapság nem győzi letagadni az emberéletekbe kerülő oltásellenességét,

a DK XVIII. kerületi polgármestere, Szaniszló Sándor ma reggel az ATV Start című műsorában szintet ugrott azzal, hogy immár az AstraZenecával kapcsolatban is kételyeket fogalmazott meg – írták.

Szaniszló bemelegítésképpen megerősítette, hogy pártja továbbra is vizsgáltatná a kínai vakcina megbízhatóságát, jóllehet a magyar szakemberek minden szállítmányt külön vizsgálat alá vetnek, amikor megérkezik.

„Én azt gondolom, ez egy teljesen legitim felvetés, annál is inkább, mert, ugye, több helyről azt hallani, hivatalos forrásból is, hogy

nem kellőképpen vizsgálták meg ezeknek a vakcináknak a hatékonyságát,

mielőtt mondjuk Magyarország megkapta. És a magyar kormány tartozik azzal a társadalomnak, hogy érdemben megnézzük, melyik hatásos, és melyik nem” – mondta a Gyurcsány-párti polgármester, aki ezután a nem keleti vakcinákat is támadni kezdte.

Ugye éppen most hallunk két készítményről, amelyek ki fognak esni a jövőben, hiszen kiderült, hogy nem azokat a hatásokat produkálják, amire szükség van. Ugye az egyik a Janssen, a másik meg, úgy tűnik, hogy az AstraZenecával sem fog szerződni az Európai Unió”

– olvasható Szaniszló Sándor álláspontja a Magyar Nemzet oldalán.

Hozzátette, hogy mivel az Európai Unió 1,8 milliárd vakcinát szeretne beszerezni 2023-ig, „ez azt jelenti, hogyha a lakossági adatokat nézzük, hogy még négyszer szeretnék beoltani a teljes európai lakosságot, hogyha rosszul alakul a járvány forgatókönyve, tehát nagyon nem mindegy, hogy milyen vakcinákat vásárolunk be a következő időszakokra. Ez teljesen legitim felvetés, hogy nézzük meg, hogy milyen hatékonyságot fejt ki.”

A hírportál emlékeztetett: Szaniszló Sándor volt az a Gyurcsány-párti polgármester, aki nemrég

diadalittasan jelentette be, hogy a XVIII. kerületben a háziorvosok nem oltották el a kínai vakcinák egy részét.

Ezek helyett pedig uniós engedéllyel rendelkező vakcinákat követelt a kormánytól. A felháborodás hatására Szaniszló később törölte a bejelentést tartalmazó Facebook-posztját, és azzal mentegette magát, hogy a kerületben valójában oltáspárti kampányt folytattak.

A lap hozzátette: Gyurcsány Ferenc a napokban a közösségi oldalán azt írta, hogy „Oltásellenes a dédnagymamátok térdkalácsa”, noha

eközben felesége nyíltan a keleti vakcinák ellen kampányol.

Dobrev Klára teszi mindezt úgy, hogy a baloldal egyik lehetséges miniszterelnök-jelöltjeként a járvány kellős közepén indult országjárásra, és miután nem mondott igazat arról, hogy találkozói során maszkot viselt,

kénytelen volt bejelenteni, hogy elkapta a koronavírust.

A betegségből éppen kilábaló Dobrev mégis ott folytatja, ahol abbahagyta: továbbra is rendszeresen arról ír közösségi oldalán, hogy az emberek csak valamelyik uniós engedéllyel rendelkező vakcinával oltassák be magukat.

Dobrev magatartását különösen szomorúvá teszi, hogy már több DK-s politikus is elhunyt a járványban, egyikük, Penz András maga is részt vett az oltásellenes hangulat kialakításában – írták.

De a napokban, szintén az ATV-ben, Vágó István is úgy tagadta, hogy pártja oltásellenes lenne, hogy közben beismerte azt.

Nem oltások ellen, hanem megbízható oltások mellett kampányolunk”

– hangoztatta a DK elnökségi tagja, majd azt magyarázta, hogy a DK nem oltásellenes, hanem „keletivakcina-ellenes”, szerinte ez a kifejezés már inkább kifejezi az álláspontjukat – írta a Magyar Nemzet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére