Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A főváros mintájára Gyurcsány DK-s többséggel akarja irányítani az országot

888.hu

2021.10.10. 10:00

Karácsony Gergely rossz előválasztási kampányt folytatott, és ez politikai bukáshoz vezetett – mondta a Nézőpont Intézet vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

A versenyhelyzet érdemben nem változott, mert továbbra is az a kívánatos modellje

a Gyurcsány-koalíciónak, hogy egy erős Gyurcsány Ferenc, erős Demokratikus Koalíció (DK), erős Dobrev Klára mellett egy erős kiegészítő elem legyen előretolva, és ezt a – színész szerepét betöltő – politikust nem Karácsony Gergelynek, hanem Márki-Zay Péternek fogják hívni„

– mondta el Mráz Ágoston Sámuel politikai elemző, megjegyezte: a Nézőpont mérése szerint Karácsony Gergely Orbán Viktor kihívójaként soha nem jött szóba, hiszen Karácsony Gergely 20 százalék körülire sem tudta feltornázni magát a több mint 50 százalék feletti támogatottsággal bíró miniszterelnökkel szemben.

Az elemző szerint az ellenzéki előválasztás semmilyen tekintetben nem felel meg a választásokkal kapcsolatos feltételeknek. Arról van szó – mondta -, hogy el kellett játszani azt, mit keres egy táborban a Jobbik, az LMP, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc. Ez a színjáték abból a szempontból jól sikerült, hogy ma már kevesen kérdőjelezik meg, hogy az ellenzék összenőtt.

Kiemelte, a ”színjáték„ mögött van egy fontos politikai hangsúlyeltolódás is, ami Gyurcsány Ferenc megerősödését jelenti; a

képviselők számát tekintve minden valószínűség szerint a DK tudja majd a legnagyobb frakciót alakítani.

Felidézte, hogy 2018-ban a DK ötszázalékos párt volt, és négy év alatt ”felszalámizta„ a többi ellenzéki pártot, így azok a megszűnés határára jutottak. Véleménye szerint ezzel küszöbön áll a baloldal egyesítése egy közös pártba, amelynek Gyurcsány Ferenc lesz a meghatározó ereje.

Mráz Ágoston Sámuel azt mondta, Gyurcsány Ferenc tartósan népszerűtlen politikus, négyből három magyar úgy véli, hogy távoznia kellene a közéletből. Ezért nem mer Gyurcsány Ferenc kiállni a választók elé és nem szeretné megmérettetni magát – mondta, kitérve arra, ezért keres olyan embereket, akiket ”maga elé tolhat„. A Nézőpont Intézet vezetője szerint az elkövetkező fél év legnagyobb kérdése az lesz a kampányban, hogy az ellenzék egybekovácsolása – amelyet nagy ügyességgel, ravaszsággal folytat Gyurcsány Ferenc – sikeres lesz-e, vagy a most sértett felek kritikát fogalmaznak meg vele szemben.

Kitért arra: a fővárosi önkormányzat ”laboratóriuma a Gyurcsány-koalíció működésének„.

Mráz Ágoston Sámuel úgy látja, hogy a fővárost eddig sem Karácsony Gergely, hanem Gyurcsány Ferenc irányította és irányítja, a hatalom nem Karácsony Gergelynél van, hanem a ”Gyurcsány-koalíciónál„. ”Ezt a Gyurcsány Ferenc szempontjából sikeresen működő fővárosi konstellációt próbálják most az országos politikába átvinni„ – hangsúlyozta az elemező.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére