Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar baloldal és a LIBE bizottság együtt ítélik el Magyarországot

888.hu

2022.07.13. 16:20

Ahogy az várható volt, az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) elfogadta a Gwendoline Delbos-Corfield nevével fémjelzett jelentést, melynek célja, hogy megfossza Magyarországot az uniós Helyreállítási Alapból származó forrásoktól, méghozzá mondvacsinált okokból, az európai értékek megsértésére hivatkozva – írja Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.
Donáth Anna, a magyar baloldal üdvöskéje is hazánk ellen szavazott.
A balliberális többségű LIBE bizottságnak az sem számított, hogy a jelentés hemzseg szakmai, jogi és politikai tévedésektől. Számukra az a lényeg, hogy a pénzügyi zsarolás minden eszközét fel tudják használni Magyarország ellen.
A jelentés elfogadásából is látszik, hogy az Európai Parlament nehezen viseli, hogy a magyar kormány kompromisszumkészségének köszönhetően közeledtek az álláspontok a magyar helyreállítási terv kapcsán az Európai Bizottság és Magyarország között. Ezért még a jelenlegi háborús helyzetben, amikor az uniós intézményeknek a béke megteremtésén kellene dolgozniuk, képesek egy ideológiailag motivált, politikai természetű támadást indítani hazánk ellen.
Az elfogadott dokumentum követelőző, szinte fenyegető hangnemben utasítja az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot a Magyarországgal szembeni keményebb fellépésre. Ezáltal további konfliktust próbál előidézni egy egyébként is viszályokkal teli időszakban, éket kíván verni az uniós intézmények és a tagállamok közé egyaránt.
A jelentés mellett 47-en szavaztak, 10-en ellene, illetve 2 fő tartózkodott. A 47 fő között nem meglepő módon a magyar balliberális holdudvarból felbukkan Donáth Anna, aki a magyar baloldal képviseletében Magyarország és a magyar emberek ellen szavazott. A hazai baloldal ahelyett, hogy segítene a háború okozta gazdasági kihívások megoldásában, a magyar kormány és a Bizottság közötti megállapodás megfúrásán tevékenykedik. Szurkolnak a háborús inflációnak, a gyenge árfolyamnak és a tervek elfogadásának késleltetésével megakadályoznák, hogy az uniós források a gazdaság megerősítésére szolgáljanak, ezáltal azt is aláássák, hogy béremelést kapjanak a helyreállítási forrásokból a hazai pedagógusok és egészségügyi dolgozók – tájékoztat a Központ.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére