Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar baloldali EP-képviselők saját hazájuk ellen áskálódnak

888.hu / MTI

2022.05.08. 13:25

A magyar baloldal európai parlamenti (EP-) képviselői minden energiájukkal a saját hazájuk ellen áskálódnak – mondta a Fidesz EP-delegációjának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

 

Deutsch Tamás a magyar baloldalról úgy fogalmazott,

Nincs olyan alantas áskálódás Magyarországgal szemben, amit a lehető leghangosabban ne tudnának támogatni, sőt néha azokat maguk »agyalják ki«.”

A magyar baloldal képviselői a „lehető legdurvább hazugságokat, nettó valótlanságokat” találták ki a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, „kamuvideókat gyártottak”, amelyeket nemcsak Magyarországon, hanem Brüsszelben is bemutattak, „nemes egyszerűséggel hátba támadták a saját hazájukat” – fejtette ki a kormánypárti EP-képviselő.

 

Kiemelte, a Donald Tusk volt miniszterelnök, az Európai Néppárt elnöke vezette lengyel ellenzéken kívül kizárólag a magyar baloldali EP-képviselők azok, akik „minden lehetőséget kihasználnak, sőt maguk gyártják az alkalmakat, hogy áskálódjanak a saját hazájuk ellen”.

Deutsch Tamás kizártnak nevezte, hogy a többi 25 uniós tagállam brüsszeli képviselői „ne a nemzeti érdek minimumát” képviselnék, függetlenül attól, hogy ellenzéki vagy kormánypárti politikusokról van szó.

Példaként említette, hogy 2019–2020-ban, a hétéves uniós költségvetés elfogadásakor

Egyes-egyedül a magyar baloldal európai parlamenti képviselői voltak azok, akik minden energiájukkal azért dolgoztak, hogy minél kevesebb uniós forrás jusson a saját hazájuknak, Magyarországnak”.

 

A Fidesz EP-képviselője az uniós olajembargós javaslatról azt mondta, a helyzet súlyos, katasztrófával fenyegető.
Hangsúlyozta, a magyar baloldal az elmúlt hetekben maga is kezdeményezte az olaj- és gázembargót, „ahelyett, hogy kiálltak volna a legelemibb magyar érdek, a magyar emberek érdeke mellett”.

Deutsch Tamás azt mondta: most, hogy az embargó hivatalos európai bizottsági javaslattá vált, „úgy látszik hallgatnak, mint nyusziürülék a fűben, ami nyilvánvalóan azt jelenti, hogy ők továbbra is támogatják ezt a javaslatot”.

A kormánypárti politikus szerint a magyar baloldal minden nemzetközi vitában Brüsszel, és nem a magyar polgárok oldalára állt, most mégis arra kérte valamennyi magyar baloldali EP-képviselőt, hogy emeljen szót az olajembergós elképzelésekkel szemben.

Álljanak végre a magyar polgárok oldalára, elemi érdeke Magyarországnak, a magyar gazdaságnak, a magyar családoknak, hogy ez az „őrült javaslat” ne valósuljon meg – mondta Deutsch Tamás.

 

Gyöngyösi is támogatja az embargót

„Teljes az egyetértés abban, hogy a gazdasági szankciók a leghatékonyabb eszköz az orosz agresszió leállítására.
A javasolt szankciók jók, és hatékonyak. Kár ugyanakkor, hogy az ukrajnai háború kellett ahhoz, hogy az EU felismerje, hogy mennyire veszélyes az orosz energiafüggés, és hogy elkezdjünk beszélgetni az alternatív energiahordozókra és a szolidaritásra épülő egységes energiapiacról.”
– írta korábban közösségi oldalán Gyöngyösi Márton, jobbikos EP-képviselő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére