Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Vörös Hadsereg „hős” katonáinak hálálkodik Magyarország „felszabadításáért” Dániel Péter

Horváth Tamás

2020.04.05. 15:58

A hungarofób ügyvéd még Izraelben is a magyarokkal foglalkozik.

Tegnap, azaz április 4-én volt a 75. évfordulója annak, hogy a legenda szerint 1945-ben ezen a napon hagyta el Nemesmedvesnél Magyarország területét az utolsó német katona a szovjet csapatok elől visszavonulva.

Azért fontos kihangsúlyozni, hogy a legenda szerint, mert a kommunisták még ebben is hazudtak: a történelmi bizonyítékok alapján ma már tudjuk, hogy az utolsó német egységek valójában nem április 4-én, hanem 13-án; és nem Nemesmedvesnél, hanem Pinkamindszentnél hagyták el az országot.

1950 és 1989 között azonban mégis április 4. volt a felszabadulás ünnepe, aminek elsődleges oka az, hogy Sztálin a második világháború végén Magyarország német csapatoktól való megtisztításának tervezett időpontjaként április negyedik napját jelölte meg. Hogy ez a gyakorlatban csak 13-án valósult meg, az a kommunistákat a legkevésbé sem zavarta.

A „felszabadulás” a valódi felszabadulás helyett a szovjet katonák által elkövetett tömeges nemierőszak-hullámot, málenkij robotot, kollektivizálást, valamint több mint négy évtizednyi szovjet megszállást és kommunizmust eredményezett Magyarországon.

E „jeles” napról a hírhedt magyarellenes ügyvéd, az „orbáni diktatúra” elől Izraelbe menekült Dániel Péter a Facebookon emlékezett meg:

Köszönet és hála a Vöröshadseregnek (sic!), amelynek hős katonái 75 évvel ezelőtt végre felszabadították Magyarországot a fasizmus alól!

Fotó: Pesti Srácok

Ehhez nem nagyon tudunk mit hozzáfűzni...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére