Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai lap: A Jobbikban még mindig jelen van az antiszemitizmus

888.hu

2022.03.12. 16:25

Amíg olyan náci karlendítést végző és antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, mint Z. Kárpát Dániel vannak a pártban, addig a Jobbikban jelen van az antiszemita gondolkodás – olvasható egy – az amerikai Jewish Voice hasábjain – megjelent cikkben.

 

Az Index által szemlézett amerikai cikk a Jobbik történetét bemutatva felidézi, hogy a párt 2010-ben amikor először bejutott a parlamentbe, benyújtott egy törvényjavaslatot, ami tiltotta volna a szexuális „devianciák” népszerűsítését. A szerző emlékeztet rá, hogy a javaslat kimondottan a „homoszexualitást, a nemváltást, a transzneműséget, a biszexualitást és a pedofil viselkedést” célozta volna, összemosva a pedofíliát az LMBTQ-kisebbséggel.

A Jewish Voice-ban megjelent cikkben az is szerepel, hogy a Jobbiknak neonáci problémája is van.

 

Erre példaként a cigányság ellenében megalapított Magyar Gárdát idézik fel, amelyet a bíróság kellett, hogy betiltson 2009 nyarán.

A cikk kitér arra is, hogy az elmúlt pár évben a Jobbik igyekezett tisztára mosni a róla a választókban kialakult képet. De a Jewish Voice szerzője szerint, amíg az olyan politikusok, mint Z. Kárpát Dániel – aki náci karlendítést végez és antiszemita megjegyzéseket tesz – a Jobbik tagjai lehetnek, a szélső jobboldali gondolkodás továbbra is jelen lesz a pártban.

Utóbbi utalás feltételezhetően arra az esetre vonatkozott, amikor egy rendezvényen a Jobbik alelnöke arról beszélt, hogy a zsidók felvásárolják Magyarországot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére