Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai lap: A Jobbikban még mindig jelen van az antiszemitizmus

888.hu

2022.03.12. 16:25

Amíg olyan náci karlendítést végző és antiszemita kijelentéseket tevő politikusok, mint Z. Kárpát Dániel vannak a pártban, addig a Jobbikban jelen van az antiszemita gondolkodás – olvasható egy – az amerikai Jewish Voice hasábjain – megjelent cikkben.

 

Az Index által szemlézett amerikai cikk a Jobbik történetét bemutatva felidézi, hogy a párt 2010-ben amikor először bejutott a parlamentbe, benyújtott egy törvényjavaslatot, ami tiltotta volna a szexuális „devianciák” népszerűsítését. A szerző emlékeztet rá, hogy a javaslat kimondottan a „homoszexualitást, a nemváltást, a transzneműséget, a biszexualitást és a pedofil viselkedést” célozta volna, összemosva a pedofíliát az LMBTQ-kisebbséggel.

A Jewish Voice-ban megjelent cikkben az is szerepel, hogy a Jobbiknak neonáci problémája is van.

 

Erre példaként a cigányság ellenében megalapított Magyar Gárdát idézik fel, amelyet a bíróság kellett, hogy betiltson 2009 nyarán.

A cikk kitér arra is, hogy az elmúlt pár évben a Jobbik igyekezett tisztára mosni a róla a választókban kialakult képet. De a Jewish Voice szerzője szerint, amíg az olyan politikusok, mint Z. Kárpát Dániel – aki náci karlendítést végez és antiszemita megjegyzéseket tesz – a Jobbik tagjai lehetnek, a szélső jobboldali gondolkodás továbbra is jelen lesz a pártban.

Utóbbi utalás feltételezhetően arra az esetre vonatkozott, amikor egy rendezvényen a Jobbik alelnöke arról beszélt, hogy a zsidók felvásárolják Magyarországot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére