Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor azt hiszed, nincs már lejjebb, a „függetlenek” mindig rácáfolnak...

M. Kovács Róbert

2020.08.08. 11:19

Arról értekezik hosszan a 24.hu cikkírója a TASZ Soros-szervezet jogi munkatársával, hogy lehet-e f.sznak nevezni szabadon egy politikust és milyen kár, ha nem... Kell még ezt kommentálni?! Azért megpróbáljuk.

Miközben a balliberális oldal azon sajnálkozik, hová züllött le a közbeszéd állapota, valójában kiderül: hogy

„függetlenobjektívék” szerint ennél is sokkal nagyobb teret kellene adni a politikai vitákban – persze, kizárólag közügyek érdekében – a vulgaritásnak.

Kaputa Júliával, a TASZ jogi munkatársával a 24.hu szerkesztője, Cseri Péter készített hosszú beszélgetést, amelyből az derül ki, hogy bár az szerintük kifogásolható, ha a kormány plakátkampányban állítja, hogy az ellenzéki pártok és Soros György együtt bontanák le a határkerítést, de

az belefér, ha valaki a Facebookon „f.asznak” nevezi Győr alpolgármesterét.

Az interjúban a sorosista TASZ jogásza az üggyel kapcsolatban kifejti, hogy bár a bejegyzés szerzőjét első fokon a bíróság becsületsértés miatt 3 év próbára bocsátotta,

bízom benne, hogy másodfokon más döntés születik, mert egyértelműen egy közügyhöz tartozott a bejegyzése: az egyik ismerőse osztotta meg a győri alpolgármester egyik közérdekű posztját, és ehhez fűzte B. Zoltán az inkriminált megjegyzését.

Vagyis a TASZ jogértelmezése szerint ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekkel lehet illetni a közügyekben illetékes közszereplőket. Sőt, szerinte:

az a helyes, ha egy véleménynyilvánítás során jogi szempontból nincs jelentősége a stílusnak. A véleményt eleve sokkal szélesebb körben védi a jog, még akkor is, ha az valóban bántó és sértő.

Csak játsszunk el egy pillanatra az ötlettel, hogy mostantól a 888 egy, a TASZ-éhoz hasonló értékrend alapján fogalmazza meg véleményét a hazai politikai élet balliberális oldalán garázdálkodókról és – mondjuk – Karácsony Gergelyt, Gyurcsány Ferencet, netán Szabó Tímeát vagy Szél Bernadettet illetné olyan vulgáris kifejezésekkel, amelyekkel egyébként a közügyekben játszott szerepüket, megnyilvánulásaikat szeretnénk jellemezni. (Ötletünk lenne, de a 24.hu-val ellentétben ízlésünk is van, hogy ezt most nem vetjük „papírra”.)

Vajon egy ilyen kifejezésmód esetében is higgadtan és elfogadóan értékelné a helyzetet a TASZ szakembere?! Képzelt válaszunk erre (ami, ugye vélemény, nem tény), hogy egy nagy lófüttyöt!

Ha ez a stílus elharapózna a jobboldali médiában, a sorosista jogvédők és balliberális médiaszövetségeseik alighanem Brüsszelig rohannának, hogy elsírják: a polgári oldal sajtója nem képes viselkedni.

Kipróbáljuk?! Inkább nem kéne...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére