Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ateizmusával magyarázza a blaszfémiát Pusztaszabolcs balos alpolgármestere

888

2021.01.28. 16:00

Csiki Szilárd, Pusztaszabolcs „független” alpolgármestere szükségét érezte, hogy egy olyan kép alá írjon kereszténygyalázó kommentet, amely a gyermek Jézust kezében tartó Szűz Máriát ábrázolja.

 

A duol.hu hírportál megírta, hogy az undorító kép alá ezt volt képes az alpolgármester írni:

Ez kellett volna anno Máriának, és akkor nem kellett volna kitalálni egy egész »vallást« egy félre… miatt.”

 

Egy jóérzésű, átlagos ateista nem érzi szükségét ilyet írni egy olyan képhez, amely másokat mélyen megsérthet. Ráadásul a történet azért kellemetlen, mert ő egy község alpolgármestere, egy közhivatalt ellátó személy.

Tettét Csiki Szilárd nem bánta meg, ellenben kikérte magának, hogy mások beleszólnak abba, hogy ő hogyan gyakorolja ateizmusát a mindennapokban.

A közösségi oldalára ezt írta:

Tisztelt Polgárok! Kisebb vihart kavart egy viccoldalon írt hozzászólásom, amit egy rajongóm posztolt. Az ismerőseim jól tudják, hogy elfogadó ember vagyok, sosem zavart (sőt) az emberek vallási, bőrszín szerinti, nemi identitás béli hovatartozása, de engedtessék meg, hogy véleményem azért legyen róla. Úgy gondolom, amíg engem nem zavar más vallásossága, addig mást ne zavarjon az én ateizmusom. Ennek ellenére, hogy a kedélyek lecsillapodjanak pár emberben, aki politikát próbál csinálni egy mém alatti hozzászólásból, megkövetem azokat a vallásos embereket, akikből rossz érzést váltott ki a kommentem.”

 

Az esettel kapcsolatban a hírportál megkereste és megkérdezte a helyi katolikus plébánost, Baltási Nándort, aki Dunaújváros mellett Pusztaszabolcson is egyházi szolgálatban áll, hogy mi a véleménye az esetről.

Pusztaszabolcs jelenlegi vezetése az önkormányzati választási kampányban a templommal a háttérben fényképezkedett, ez volt a kampányfotójuk. A képen az akkor még jelöltek láthatók, akik az MSZP-t, a Jobbikot, a DK-t és még nem tudom, milyen pártokat képviselnek. Lehet valaki istentagadó, vallástalan, akkor maradjon meg abban a világban. De amikor kampányhoz a templomot látja nyerőnek, és benne a Szűz Mária iránti tiszteletet is – különben nem katolikus templomot választott volna a kereszttel –, akkor azzal akarja eladni magát, amikor a keresztények mocskos gúnyolása a divat, akkor azzal. Talán nem is a körülmények és előzmények, hanem a puszta tény, a képpel kifejezett álláspont, a vallásos ember hitének meggyalázása a lényeg. Beszállni a versenybe, ki tud ocsmányabbat kitalálni a kereszténység gúnyolására. Most az elsők között van, ha nem az első ebben a pusztaszabolcsi alpolgármester és a vele választást nyerők.”

 

A dunaújvárosi hírportál is megjegyzi, hogy közszereplőként ilyen kommentet leírni egyszerű rutintalanságból eredő szarvashiba, de talán önsorsrontás is egyben. Pláne ha mások által is látható, nyilvános vagy részben nyilvános felületen is közli azt az illető.

(Kép: Facebook)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére