Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baranyi: antiszemitizmusból jeles

Horváth K. József

2020.12.14. 16:00

Mint arról beszámoltunk, megdöbbentő antiszemita kijelentés hagyta el Baranyi Krisztina a ferencvárosi polgármester száját a TV2 által közreadott felvétel szerint.

A krónikus bizalomhiányban fuldokló IX. kerületi baloldali városvezetés első embere egy baloldali viszály kapcsán ragadtatta el magát. Az újabb viszályt egy önkormányzat által tulajdonolt üres telek robbantotta ki. A veszélyhelyzeti felhatalmazását kihasználva Baranyi egymaga úgy döntött, hogy kiárusítja az önkormányzat tulajdonát. Amikor kiderült, hogy megint a saját érdekeire használta fel a rendkívüli felhatalmazását, a baloldali képviselők számonkérték a polgármestert. Ekkor zajlott le ez a beszélgetés-részlet.

Baranyi Krisztina: „Így van, tehát akkor most döntsük el. Nem adjuk el a telket, nincs belőle semmi bevételünk, viszont a rohadt, szemét, zsidó befektető az nem építhet 1200 négyzetméteren többen.”

Bár az élő szöveg a mellékelt videóban is látható leirata nyelvtanilag nem igazán pipec, viszont a lényeg döbbenetesen tisztán hallatszik rajta.

Az előadásmódban az a legmeghökkentőbb, hogy Baranyi úgy használja ezeket a szavakat, mint a hétköznapi társalgás más kifejezéseit. Egy cseppet sem fogja vissza magát, nem jön zavarba, miután elhagyja a száját a dehonesztáló kifejezéssor. Mintha számára ez a stílus, az ilyen szavak használata része lenne a polgármester napi kommunikációjának. Mintha csak egy pohár vizet kérne.

A tiszta felvétel arra is ráirányítja a figyelmet, hogy ez a kommunikáció egyáltalán nem lehet szokatlan abban a körben, mert a kifejezések hallatán senki nem szisszen fel, nem inti le Baranyit, nem kéri arra, hogy válogassa meg a szavait, hanem mintha mi sem történt volna, megy tovább a vita. Bizonnyal a következő zsidózásig és tovább…

Nem vagyok jelen baloldali politikusok belső megbeszélésein, nem ismerem azok hangulatát, nyelvi kifejezéseik eszköztárát, de azt tudom, hogy a jobboldalon még baráti beszélgetésben sem enged meg magának senki ilyen gyalázatos minősítgetést. Még csendesen sem, nemhogy a hétköznapi vitahang erejével.

Nem akarom sorolni a közelmúlt baloldali, antiszemita kijelentéseinek özönét, mert a könyökünkön jön ki. Unásig ismételgettük már eddig is Gyöngyösi Márton, Jakab Péter vagy éppen Bíró László antiszemita kijelentéseit, ahogy Karácsony Gergely náci tagadó megnyilvánulását is.

Hogy mi lesz Baranyi Krisztina alpári kirohanásának következménye? Ha a fenti esetek notórius következménynélküliségére gondolok, akkor valószínűleg semmi. Volt közöttük, akinek még a bocsánatkérésre sem futotta.

A jobboldallal kapcsolatban Köves Slomót, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbiját idézhetjük, aki szerint „a politikai baloldal a csökkenő szavazóbázisát egyértelműen a bevándorló rétegekkel erősíti, a másik oldalon pedig... inkább keresik a szövetséget, barátságot Izraellel.„

Nem más ez, mint a liberális önkény, a kettős mérce klasszikus formája, amit a magyar közmondás így rögzít: „Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek.”

Baranyi Krisztina és társai bizony egyáltalán nem cáfolnak rá Köves Slomó három évvel ezelőtt elhangzott megállapítására. S mint látjuk, törekvés sincs bennük rá. Ez az ő szegénységi bizonyítványuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére