Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csalással szerezhette meg jogi szakvizsgáját Gyurcsány cimborája

888.hu

2021.03.22. 21:58

Saját cége igazolhatta le Gyurcsány Ferenc felfüggesztett ügyvédjének, Czeglédy Csabának a szakvizsgájához kötelező hároméves, jogi munkakörben eltöltött gyakorlati idejét – mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő hétfőn.

 

Budai a parlamenti felszólalásában szégyennek nevezte, hogy „a baloldal továbbra is mentegeti az Ügyvédi Kamarából kizárt, adócsaló, bűnöző ügyvédet!”.

Jurák Kata írásából kiderül: a Pesti Srácok már 2014-ben kiderítette, hogy Czeglédy főállású szombathelyi alpolgármestersége idején teljesítette a hároméves ügyvédi gyakorlati idejét egy kft.-nél. Ezzel az a nagy probléma, hogy a jogszabályok szerint az ügyvédi gyakorlatot is csak főállásban lehetett volna elvégezni, és az alpolgármesteri munkakör sem beszámítható a gyakorlati idejébe, mivel annak betöltéséhez nem szükséges jogi végzettség.

Czeglédy a gyakorlati idejét egyébként annál az ingatlanközvetítéssel foglalkozó Monopoly Kft.-nél „töltötte”, amelynek a Human Operator Zrt.-n keresztül a tulajdonosa is volt.

Budai Gyula szerint a trükkök százait ismerő Czeglédy még attól sem riadt vissza, hogy a törvényt kijátszva tegyen szert az ügyvédi munkájához egyébként elengedhetetlen képesítésre.

További részletek itt olvashatók:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére