Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csúcsra járatják az építmény- és telekadót Újbudán

888.hu

2020.11.28. 11:20

A rekordszámú alpolgármester és a polgármester fizetése után szintén a törvényi maximumra emelik az építmény- és telekadót is a DK fővárosának minősülő Újbudán.

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye szerint azonban inkább a helyi szivárványkoalíció korrupt és elburjánzott apparátusát kellene visszafogni, mely a veszélyhelyzetben a parkolási maffiát bővítő céget és médiavállalkozást is alapított közpénzből.

Magyarország ötödik legnagyobb önkormányzatában, Újbudán egy éve megduplázták az alpolgármesterek számát, s ugyanilyen számban duzzasztották a bizottságokat (azzal együtt tisztségviselőit) és a kifizetőhelynek használt tanácsnoki posztokat is, valamint az alpolgármesteri stábokat.

A Mi Hazánk ennek gátat vető módosító javaslatát senki más nem támogatta, egyedül Novák Előd szavazott nemmel a DK-s polgármester előterjesztésére is, mely a gátlástalan klientúrabővítést indítványozta a tavalyi választás után. A munka nélkül kapott fizetéskiegészítések halmozásával így lehet valaki pl. bizottsági elnök és lényegében feladat nélküli tanácsnok egyszerre az újbudai önkormányzatban, a megtévesztő 120 ezer forintos képviselői tiszteletdíj helyett nehezen átláthatóan, valójában 426 ezer forintért.

Helyi szinten pedig a Mi Hazánk azt javasolja, hogy

a törvényi maximumra emelt adók helyett inkább elsőként a polgármesteri vezetés szintén kimaxolt fizetését, az alpolgármesterek számát és az egész politikai apparátust kellene csökkenteni, a tanácsnoki kifizetőhelyeket és a cégvezetők prémiumát megszüntetni, a szaporodó önkormányzati cégeket pedig összevonni.

Gátlástalan a Gyurcsány-párti polgármesternek az az indoklása az adóemelésre vonatkozóan, hogy „az újbudaiak szociális ellátása az első”, miközben még pénzadományokat is arra használták fel, amit a Mi Hazánk leleplezett: az MSZP helyi elnökségi tagja által vezetett Ázsia Boltból vásárolták fel több mint 13 millió forintért, túlárazottan a silány minőségű termékeket az önkormányzat drágán árult élelmiszercsomagjába, így nem meglepő, hogy az önkormányzat nyakán maradt a rengeteg egészségtelen, selejtes áru tonnaszámra,

a 3 ezer csomagból pusztán 43-at tudtak eladni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére