Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

DK-s amnézia Erzsébetvárosban

888

2021.01.15. 13:15

Niedermüller parkolóhely-megváltási mutyija nyitotta meg a lehetőséget a Wichmann-kocsma épületének elbontására, a DK-s polgármester most már nem emlékszik a saját aláírására – írja közleményében Bajkai István országgyűlési képviselő.

A napokban bejárta a sajtót a Kazinczy utca 55. számú épület bontásának ügye. Ennek kapcsán az önkormányzat is megszólalt, és a kormányhivatalt, illetve a Fideszt hibáztatta az épület bontása, valamint a szállodaberuházás kapcsán. Niedermüller Péter és csapata csak egy alapvető dolgot felejtett el megemlíteni. Mégpedig azt, hogy az építési engedélyezés előszobájának tartott parkolóhely-megváltási megállapodást ő maga hagyta jóvá a veszélyhelyzet első időszakában. Az előterjesztést még az akkori jobbkeze és párttársa, az áramlopáson kapott Borka-Szász Tamás által vezetett Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság véleményezte – olvasható Bajkai közleményében.

A közlemény szerint Niedermüllerék vélhetően szabálytalanul jártak el a parkolóhely-megváltás kapcsán. A baloldali vezetésű bizottság előterjesztése szerint a hotelberuházást egyszerűen „diákszállóként” értelmezték, amivel a leendő tulajdonos sokkal jobban járt anyagilag, de a kerületet kár is érhette. A törvényi előírások szerint hotelberuházás esetén 11 darab parkolóhelyet kellett volna létesíteni, illetve megváltani, míg ez diákszálló esetében csupán 3 darab parkolóhelyet jelent.

A Niedermüller-féle önkormányzat hozzájárult ahhoz is, hogy az építtető valójában csak egy parkolóhelyet építsen meg az egyébként is parkolási gondokkal küzdő kerületben, a másik két parkolót pedig megváltsa.

Így lett a parkolóhely-megváltás végösszege csupán 5 588 000 forint a 30 734 000 helyett, csaknem 25 millió forinttal megrövidítve Erzsébetváros költségvetését.

Bár a műszaki leírásból egyértelműen látszik, hogy nem diákszállóról van szó, az előterjesztés mégis a kedvezményes, diákszállókra vonatkozó díjjal számolt, amit Niedermüller a veszélyhelyzet alatt egyszemélyi döntéssel felelőtlenül jóvá is hagyott. Ennél is érdekesebb, hogy Niedermüllerék néhány hét múlva megemelték a parkolóhely-megváltási díjakat, így darabonként 2,2 millió forint helyett már 4 milliót kellett volna fizetni érte.

Ez azt jelenti, hogy akár az eredeti bevétel tízszeresét – majd 56 millió forintot – is beszedhetett volna a kerület.

Jól látszik az egész folyamatból, hogy Niedermülleréknek „a vállalkozó felé hajlott a keze”, a vállalkozó jól járt, a kerület pedig veszített az eljárás miatt.

Úgy tűnik, hogy

Niedermüller Péter és csapata kollektív amnéziában szenved, és a sárdobálás közben megfeledkezett arról, hogy valójában az ő parkolóhely-megváltási mutyijuk tette lehetővé ezt a diákszállónak álcázott hotelberuházást.

A Fidesz felszólítja Niedermüller Pétert, hogy haladéktalanul tegyen meg minden lépést, és vegyen igénybe minden lehetséges jogi és nem jogi eszközt a kulturális, építészeti és történeti értelemben is rendkívüli értékkel bíró legendás épület megmentése érdekében.

Ehhez dr. Bajkai István, a Fidesz választókerületi elnöke felajánlja a segítségét az erzsébetvárosi önkormányzat számára! – áll a közleményben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére