Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felgöngyölítve: minden, amit tudni kell Cseh Katalin céghálózatáról

888.hu

2021.07.31. 13:20

Látványos infografikában foglalta össze a PestiSrácok.hu a Cseh Katalinhoz köthető cégháló szálait, amelyek gyakran a határon túlra nyúlnak.

 

A lap összeállította azoknak a cégeknek a listáját, amelyek részt vettek a Pannónia Nyomda Kft. körüli telephely-keringőben, és amelyek a Cseh család üzleti vagy személyes kapcsolatai révén részt vettek a momentumos politikushoz kötődő cég(ek) gazdagodásában.

Ennek során

összesen hat, látszólag önálló cég kapcsolatrendszerét tárta fel a PestiSrácok.hu,

amely cégek egymással összedolgozva 4,7 milliárd forintnyi uniós forrást gründoltak a Cseh család köréhez tartozó cégeknek.

Ezek között pedig,

a budapesti olimpia népszerűsítéséhez kapcsolódó projektre adott támogatás is van,

annak a Cseh Katalinnak az érdekeltségében, aki a NOlimpia mozgalommal berobbant Momentum vezetőségi tagja lett – részben éppen cégvezetői és külföldi kapcsolatainak köszönhetően.

A PestiSrácok.hu korábban kinyomozta a Cseh Katalin és családja érdekeltségébe tartozó céghálót, az ebben való eligazodás érdekében pedig

most egy infografikát is készítettek a hálózatról.

A nyomozásból kiderült, hogy legalább hat cég érintett abban a játszmában, amely közel 5 milliárd forint uniós pénzt hozott a Cseh-érdekeltségek konyhájára. A nyomozás során kiderült továbbá, hogy a korábban a Cseh család által irányított Pannónia Nyomda Kft. által bérelt váci, Nádas utcai ingatlan

több bejegyzett cég székhelyéül is szolgál.

Ez jelentette a nyomozásnál a kiindulási pontot, amelynek során számos érdekesség bukkant elő az egy címre bejegyzett cégek körül:

– Az itt található cégek közül talán a legérdekesebb a Holotech Hungary Kft., amelynek ügyvezetője Lakatos Viktor, 100 százalékos tulajdonosa viszont egy HoloTech Switzerland AG nevű, Svájcban bejegyzett cég.

– Szintén az érdekeltségi kör tagja a Mondat Kft, amelynek a telephelye egyezik a közösen milliárdokat nyerő Holotech és Pannónia Kft.-k tevékenységi körével, és maga is aktív volt a pályázati „piacon„.

– A Pannónia Nyomda a Cseh-érdekeltségek központja, ezt a céget irányította évekig Cseh Katalin, és ez az a vállalat, amely a Holotech Hungaryvel közösen 2019 októberében közel 2 milliárd Ft értékben nyert két EU-s pályázatot is.

– Szintén ebbe a körbe tartozik az Uniotech Kft., amely 2008 és 2013 között kötődött a váci Nádas utcához; onnantól csak a fióktelep-váltásoknál aktivizálja magát és „csatlakozik be” a fenti négy céghez.

– A Pannónia attól a Nova-Inn Kft.-től bérli a váci ingatlant, amelyet a Lakatos család alapított, és jelenleg is az ő érdekeltségükbe tartozik, ráadásul egykori résztulajdonosa pedig egy szlovák cég, amely Milan Kopriva vezetése alatt áll. Az említett váci telephelyen pedig hemzsegnek a 3D-, illetve hologram-technológiával foglalkozó cégek, amelyek többsége a Lakatos család körébe tartozik.

– A Leaf Digital Kft. csatlakozott legkésőbb a „fogathoz„, de Mamuzsits Tibor személyében a Lakatos család egyik bizalmi embere birtokolja és vezeti a céget.

A PestiSrácok.hu korábbi oknyomozásából kiderült: a céges mozgásokból megfigyelhető, hogy

a csapat magját jelentő vállalatok számára lényegében a váci központ tekinthető a biztos kiindulási alapnak,

majd egyesével átköltöznek egy új, közös fióktelepre, ahol aztán egy-egy ilyen címen ideig-óráig ugyanazok a cégek végeznek tevékenységet – a fióktelepek használatának ideje pedig éppen egybeesik több tucat nyertes EU-pályázattal.

A cikk rámutat, hogy így történt ez Vácott, és így történik jelenleg Szirákon is, amely fióktelepen történő teljesítéssel a Pannónia Nyomda és a Holotech Hungary 2019 októberében 1 965 579 410 Ft értékben nyert két EU-s pályázatot.

Az itt található két ingatlanból az egyik az RD Invest tulajdonában áll: ezt a svájci Holotech fejeként ismert ifj. Lakatos Imre irányítja, szülei pedig egy vagyonkezelő cégen keresztül tulajdonosai annak a Nova-Inn Kft.-nek, amely bérbe adta a váci telephelyet a Pannónia Nyomdának. A sziráki ingatlan egyébként jelenleg a Holotech Hungary tulajdonában áll, amelynek az anyacége Svájcban van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére