Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elvettétek az iskolánkat – így üzentek Gyurcsány polgármesterének – fotók

888.hu - Origo

2021.02.15. 10:09

Felirattal tiltakoztak az ellen, hogy Niedermüller Péter Gyurcsány-párti polgármester nem adta oda a Molnár Antal Zeneiskola 600 diákjának a nekik szánt épületet, hanem mutyigyanús módon a Színművészetin az új vezetést elutasító, a baloldalhoz köthető egykori vezetők köré szerveződő csoportnak adta oda a Damjanich utca 4. szám alatti épületet – derül ki az Origo birtokába került fényképekből.

Az intézmény megmentése érdekében online petíció is indult.

Elvettétek az iskolánkat!”

– ezt a feliratot festették szombaton az előző, fideszes városvezetés által a zeneiskola diákjainak szánt, de az új, baloldali városvezetés által egy baloldali aktivistahálózatnak „adományozott” Damjanich utca 4. szám alatti épület elé – közölte az Origo.

Egy szomorú arcot is festettek az aszfaltra: ismeretlenek ilyen formában tiltakoztak az ellen, hogy

Niedermüller Péter DK-s polgármester az utcára tett 600 diákot azért, hogy helyszínt biztosítson a politikai csoport aktivistaképző tevékenységéhez

– írták.

Forrás: Origo

Mint ismeretes, az erzsébetvárosi ingatlant még Vattamány Zsolt korábbi fideszes polgármester újíttatta fel annak érdekében, hogy a zeneiskola növendékei és oktatói beköltözhessenek oda. Az intézménynek jelenleg nincs saját épülete, nyolc különböző telephelyen működik.

Utódja, Niedermüller Péter azonban másképp gondolkozik: hétfőn bejelentette, hogy azt nem a zeneiskola kapja meg. A döntés Szemendri Gábort, a Molnár Antal Zeneiskola igazgatóját is váratlanul érte, főleg hogy az önkormányzati választás után azonnal felkereste a hivatalát elfoglaló polgármestert. A pedagógus méltatlannak tartja, hogy a baloldali városvezetés ilyen helyzetbe hozta az iskola 600 tanulóját.

Forrás: Origo

Nemcsak a döntéssel, hanem annak körülményeivel kapcsolatban is felmerültek kérdések. Ugyanis az aktivistahálózat egyesületét támogató Várkonyi Zoltán Alapítvány meglehetősen gyanús körülmények között nyerte meg az ingatlan bérlésével kapcsolatos pályázatot. Mint később kiderült, az elbírálás szempontjait úgy alakították, hogy az a későbbi nyertesnek kedvezzen: példának okáért plusz hat pont járt azért, ha a pályázó képzőművészeti, színházi vagy táncművészeti besorolású tevékenységet folytat majd az ingatlanban. Arról nem is beszélve, hogy a pályázat győztesének alig több mint 600 ezer forintot kell fizetnie az épület használatáért, ami meglehetősen kevésnek tűnik – közölték.

Az ügybe alaposan belezavarodott Niedermüller Péter, aki eleinte azzal próbált védekezni, hogy nem tudott arról, milyen szándékai voltak az előző vezetésnek az ingatlannal. „2019 októbere után egészen biztos, hogy semmiféle döntés nem született. 2019 októbere előtt, ha született bármiféle döntés, arról nincsen semmilyen írásos nyom” – nyilatkozta a polgármester, ami nem bizonyult jó stratégiának, hiszen pillanatokon belül előkerült több olyan dokumentum is, amely ennek az ellenkezőjét bizonyította.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére