Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezúttal az Országos Mentőszolgálatnak kellett helyre tennie a hazudozó Hadházyt

888.hu

2021.03.19. 15:30

Felszólítjuk Hadházy Ákost, hogy fejezze be a rémhírkeltést, és ne akadályozza a mentők munkáját! Hadházy Ákos politikus ma a nyilvánosság előtt egy fényképre hivatkozva hazugsággal vádolta meg a mentőket – írja az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a közösségi oldalán.

 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő továbbra sem bír leállni a fake news terjesztéssel. Ezúttal az Országos Mentőszolgálatnak jutott az a nagyszerű feladat, hogy helyre tegye a lódoktort.

Hadházy azt állította, hogy „a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit a kormány és az OMSZ hivatalosan állít”, hiszen szerinte egyetlen nap alatt országszerte valójában nem 4400, hanem több mint 5900 esetet kellett a mentőknek ellátni, ami azt bizonyítja, hogy „a rendszer gyakorlatilag összeomlott”.

A politikus állításaival szemben a valóság az, hogy az Országos Mentőszolgálat a jelzett napon, azaz 2021. március 16-án országosan összesen 4369 feladatot látott el.

A bejegyzésből kiderül az is, hogy a Hadházy Ákos által megosztott fényképen a 6000-hez közeli szám nem a végrehajtott feladatok,

hanem az egy nap alatt beérkezett telefonhívások száma, ezek mintegy harmada azonban nem eredményezi, és ezen a napon sem eredményezte mentő küldését, mert a telefonáló például csak információt kért.

„A mentőszolgálat ezekben a napokban rendkívüli terhelés mellett dolgozik, de bajtársaink példamutatóan helytállnak ebben a nehéz időszakban, így az Országos Mentőszolgálat működőképessége, a mentőellátás az ország minden területén biztosított” – írták.

Az Országos Mentőszolgálat arra kérte Hadházyt, hogy

vonja vissza alaptalan vádjait, és a tisztelt politikai szereplőket, hogy valótlan hírekkel, információkkal ne ingassák meg a lakosság mentőkbe vetett bizalmát, ne hátráltassák a frontvonalban dolgozók munkáját ilyen és ehhez hasonló álhírekkel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére