Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Márton elismerte, hogy a tevékenységét külföldről finanszírozzák

888.hu

2022.09.08. 12:50

A balliberális aktivista a Telex-szel beszélgetett többek között a Partizán nevű csatornájának pénzügyi helyzetéről és anyagi struktúrájáról. Ebből kiderült, hogy a csatorna több tízmilliós támogatásokat kapott külföldről a kampányidőszakban, melyek között lehetnek amerikai pénzek is.

 

A kérdezőt érdekelte, hogy milyen arányban vesznek részt a működtetésében a támogatók, hirdetők, nagyobb donorok.

A következőt válaszolta:

 

A Patreon az egy nagyon fontos láb, az nagyjából ilyen egynegyed-egyharmad közötti mennyiségét adja a bevételeknek.
Megint egy nagyjából ekkora rész jön Patreontól függetlenül, közvetlenül a bankszámlára különböző kisebb-nagyobb donoroktól, és azért nagyjából a felét a működésünknek – vagy valamivel több mint a felét – azért az a nagy donorok, nagy pályázatok teszik lehetővé.”

 

Utóbbira megerősítette, hogy egy svéd alapítványhoz adtak be pályázatot, őket „nagy támogatóinak” nevezte. Valamint volt egy nagyobb pénz, melyet a The National Endowment for Democracy (NED) nevű szervezet biztosított a számukra a választások előtt. Hozzátette, hogy van több alapítvány is, illetve van több helyre is beadva pályázatuk.

 

Gulyás Márton azt is nyilvánvalóvá tette, hogy ezen pályázatok és külföldi források beszerzése nagy tervezést és előrelátást igényel a részükről, melyet kényelmetlennek érez, de szerinte „nem nagyon van más lehetőség”.

Mindemellett Gulyás elmondta, hogy a Partizán együttműködött a baloldali kampány háttércégeként működő, a korábbi szocialista kormányokban érintett figurákhoz (Szigetvári Viktor, Ficsor Ádám) köthető DatAdattal.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére