Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány, a szerecsen

Horváth K. József

2020.08.24. 13:50

Gyurcsánynak a jelek szerint továbbra is rossz a lelkiismerete a 2006-os választások tisztasága miatt.

Friss Facebook-bejegyzésében úgy akarja Orbánt a belarusz helyzet miatt víz alá nyomni, hogy közben magát emelné piedesztálra. Ám ahogy a kaparós sorsjegynél általában lenni szokott, nála is kijött a leggyakoribb válasz: „Nem nyert!”

Azt ugyanis nehéz tagadni, hogy a 2006-os választásokon csak csalással szerezhette meg a többséget Gyurcsány Ferenc. A kormány ugyanis eltitkolta a 2006-os államháztartási adatokat a választók elől, amit aztán az őszödi beszédében Gyurcsány zárt körben el is ismert. A beszéd szeptember 17-i nyilvánosságra kerülése után aztán bekövetkezett mindaz a szörnyűség, amely 2006. október 23-án történt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyanakkor világossá tette, Magyarország a lengyel álláspontot támogatja Belorusszia ügyében. Ennek lényege, hogy Lengyelország és a balti államok közösen hívták fel Minszket az állampolgárokkal szemben alkalmazott erőszak azonnali beszüntetésére, a politikai foglyok szabadon bocsátására és a belpolitikai párbeszéd elindítására Fehéroroszországban.

Ezek után veti fel Gyurcsány, hogy a kormányfő miért nem ítéli el a minszki eseményeket, miközben tudja, hogy elítélte. Kedves. Mondhatni gyurcsányos.

Aztán, ahogy szokta, „És még ha így is tenne” fordulattal beismeri, hogy tényleg elítélte.

A költségvetési adatok eltitkolása, a békés ünneplőkkel szembeni brutális rendőri fellépés miatti rossz lelkiismerete azért odaíratta vele, hogy mindez nem bizonyítja, hogy Orbánnak „igaza van 2006 megítélésében”.

Természetesen nem kell itt bizonyítani senkinek semmit.

Az adatok eltitkolása tény. A kardlapozás, a lovasroham, a szemkilövetés, azaz a brutális fellépés a békés tüntetőkkel szemben szintén az.

Ha ettől Gyurcsánynak rossz a közérzete, az az ő baja, nem azoké a magyaroké, akik azt elszenvedték és pontosan tudják, mi miért történt.

Ferenc testvér tehát ez esetben (is) hiába mosdatja a szerecsent...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére