Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hadházy börtöntémában (is) hazudozik

888.hu

2020.07.30. 20:30

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága határozottan cáfolja, egyben visszautasítja Hadházy kijelentéseit, hazugságait a börtönökről.

Hadházy Ákos visszaélve országgyűlési képviselői jogosultságaival, a rendelkezésére bocsátott információkat – vélhetően a politikai profitszerzés és a nagyobb médiafelület elérése érdekében – olyan módon interpretálta a közvéleménynek, amellyel a büntetés-végrehajtási szervezet jó hírnevét megsértette és a sajtót, illetve a médiafogyasztókat szándékosan megtévesztette – írja közleményében a BvOp.

Az intézet szerint az országgyűlési képviselő minden erkölcsi határt átlépett akkor, amikor a sajtó nyilvánossága előtt azt mondta:

Sajnos azt kell mondanom, hogy Magyarországon a börtönök is lopnak.

Ezzel nem csak a testületet, de annak minden munkatársát becsmérelte, megalázta – írták.

Hadházy nem mehet el a hazugságai következményei mellett, a BvOp szerint a felelősség kizárólag őt terheli.

Ennek a súlyos állításnak a felelőssége kizárólag őt terheli, különösen úgy, hogy a sajtótájékoztatón általa ismertetett „indokok” nyilvánvaló ténybeli tévedéseken és szándékos csúsztatásokon alapszanak – írták. Majd cáfolják: Hadházy Ákos állításaiból lényegében annyi igaz, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet valóban szerződést kötött az általa említett gazdasági társaságokkal.

Az már valótlanság, hogy ezeket a gazdasági szereplőket a büntetés-végrehajtás a szakmai és jogszabályi kötelezettségek figyelmen kívül hagyásával, csupán saját elhatározásából választotta volna ki, hiszen a beszerzési eljárások minden esetben a vonatkozó és hatályos jogszabályok rendelkezéseinek szigorú betartásával történnek.

 

A „Tehát 50 millió forintot fizetnek ki a börtönök azért, hogy megmondják nekik, hogy hol hirdessenek.” és „amikor az állam valami olyan dolgot vesz, ami felesleges, pláne hogyha nagyon drágán veszi ezt, akkor ez mindenképpen lopás és ezért én azt mondom, hogy a magyar börtönök is lopnak” állítások rágalmazók és valótlanok, hiszen a BvOP egy megtervezett humánpolitikai fejlesztési csomag részeként egy olyan komplex online toborzási kampányt folytat, amelynek megvalósításához a szerződő fél hatékony segítséget nyújt a büntetés-végrehajtási hivatás iránt érdeklődők online térben történő megszólításában. A közös munka eredményeként a májusban indult kampány keretében már közel 6 ezer jelentkezést fogadtunk, akik közül több mint 1200 érdeklődőt betoboroztunk – olvasható a közleményben.

A BvOp kitért Hadházy a határőrök ruházatával kapcsolatos hazugságaira is.

Hadházy képviselő ruházati ellátással kapcsolatos állítása, miszerint „vettek nekik ruhát, határőrönként 300 ezer forintért” szintén félrevezető és megalapozatlan. A tények azt támasztják alá, hogy a hivatkozott szerződés keretében biztosított 1 fő határrendész ruházatának ellenértéke bruttó 213 967 forint, amely azonban több váltás ruházatot, valamint speciális termékeket is tartalmaz. A 9/2011. (III. 23.) BM rendeletben foglaltak értelmében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, mint Központi Ellátó Szervet a rendvédelmi szervek felé ellátási kötelezettség terheli az egyenruházati termékek tekintetében. Ennek megfelelően a határrendészeti feladatot ellátó állomány ruházatát is fogvatartotti foglalkoztatás keretében, központilag jóváhagyott szigorúan műszaki leírás alapján készíti a büntetés-végrehajtási szervezet – írták.

A parancsnokság mindezek fényében jogosan elvárja, hogy Hadházy bocsánatot kérjen.

Fentiek alapján elvárjuk, hogy Hadházy Ákos kérjen bocsánatot a büntetés-végrehajtási szervezettől és minden olyan partnerünktől, akiknek jó hírnevét alaptalan állításokkal sértette meg a nagy nyilvánosság előtt

– áll a közleményben.

Hadházy azonban nem először hazudozik vagy kerül összetűzésbe a törvénnyel. A politikus a nemzeti konzultációs ívekkel kapcsolatos akciója ugyanis Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője szerint a demokratikus jogállami megoldással megy szembe.

Egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket – mondta, megjegyezve, hogy ezen felhívások nem tartalmazzák egyértelműen, hogy a továbbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat.

A NAIH elnöke kifogásolta, hogy a kérdőíveken szereplő adatokat szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni. Jelezte, személyes adatok esetén az unió adatvédelmi rendeletének szabályai alkalmazandók, amely a pártokra és az országgyűlési képviselőkre is vonatkozik.

A személyes adatokkal való visszaélést főleg a Momentum és Hadházy Ákos köre követi el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére