Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Házkutatást tarthattak egy a momentumos Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó telephelyen

888.hu

2021.12.08. 12:40

Szorul a hurok.

 

Házkutatást tarthattak Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt – értesült a Mandiner. A laphoz olvasói fotók jutottak el. A felvételek a Cseh Katalin momentumos politikus cégügyeihez köthető telephely közelében készültek, ahol az olvasó éppen a kutyáját sétáltatta.

Forrás: Mandiner.hu

Mint ismeretes, az Anonymus-maszkos alak egyik videója után a Bennfentes szerkesztősége utánajárt, hogy a Cseh Katalinhoz köthető Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Kiderült: a Nova-Inn Kft., a Mondat Kft. és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-támogatást.
Továbbá kiderült az is, hogy a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető más cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon.
A Mandiner szerint a házkutatás lehetősége azért lehetett reális, mert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást a NAV.

A feltételezett házkutatás, valamint a Cseh Katalinhoz köthető telephely kapcsán a lap az alábbi kérdésekkel fordult a hatósághoz:

Kérdésünk önökhöz, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott-e házkutatást Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt? Amennyiben igen, milyen ügyben volt szükség a hatóság kiszállására?

A Cseh Katalin-ügy fontosabb állomásai:

  • 2021. július 18-án a bennfentes.net portál szerkesztőségébe érkezett egy titokzatos csomag, amelyben egy felvétel volt. Azon egy „Anonymous-maszkos” alak azt ígérte, lebuktat egy kétszínű politikust.
  • Hamar kiderült, hogy a maszkos alak Cseh Katalinra gondolt. A Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi uniós támogatást szereztek.
  • Megszólalt Cseh Katalin, aki azt állította, hogy „a propagandamédiában összeadták az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapám vezetett”.
  • Az Origo kiderítette, hogy a Cseh Katalinhoz köthető cégek között összetettebb kapcsolat állhat fenn, mint ahogy azt a politikus megpróbálta beállítani.
  • Ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt.
  • A Gazdasági Versenyhivatal elkezdte a vizsgálatot.
  • A nyomdánál a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódni kezdett.
  • Kiderült, hogy Cseh Katalinék cége az olimpiára hivatkozva adott be EU-s pályázatot, miközben épp a Momentum akarta megfúrni (sikeresen) a torna megszervezését.
  • Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő bejelentette: az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is megkezdte a vizsgálódást Cseh Katalin ügyében.
  • Elkezdett nyomozni a NAV.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére