Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így provokálja a munkatársait luxusnyaralásaival és milliós karóráival a „Gyurcsány-fióka”

888.hu

2021.12.20. 11:30

A Metropol szerkesztőségébe juttattak el a fővárosi közműcégek munkatársai számos olyan provokatív képet, melyeken Mártha Imre, a hatalmas cég első számú vezére, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc megbízható embere látható.

 

A „Gyurcsány-fióka” jelző is a munkatársaitól származik, a Metropol cikke szerint ugyanis Mártha Imrét, a budapesti szemétszállítás, a távfűtés, a kertészet, sőt a temetkezés csúcsvezetőjét így becézik a háta mögött.

Sokan közülük azonban csak találgatni tudnak, hogy miből gazdagodott meg ennyire látványos módon, ennyire hirtelen.

A lap megírta, hogy Mártha még 2008-ban kapta meg Gyurcsány Ferenctől alig 32 évesen (!) a csúcspozíciónak számító elnök-vezérigazgatói posztot a Magyar Villamos Műveknél. Közölték, hogy a dolognak nem lett szép vége, akkoriban négy ügyben is büntetőeljárás indult ellene különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

Nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc „fiókája” bekerülhetett a fővárosi önkormányzatba, ahol

Karácsony Gergelytől sorjában kapta meg az összes fontosabb cégvezetői posztot.

A lap szerint a kedvéért olvasztották össze egyetlen óriási holdingba a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalatot, a Fővárosi Kertészetet, a kéményseprőket, de még a Temetkezési Vállalatot is.

Mártha Imre luxuséletmódja nagyon hamar beszédtéma lett a fővárosi közműcégek dolgozói közt, ráadásul mintha szándékosan provokálná is a munkatársait. Miközben a cégeknél folyamatos a leépítés, emberek százai rettegnek a kirúgástól, egyenesen megalázónak tartják a cégvezér dicsekvő posztjait a közösségi médiában.

A Metropol cikke szerint a legnagyobb felháborodást kora ősszel az váltotta ki, amikor Mártha Imre az egyik jach­tozó képre, amin egy csaknem meztelen hölggyel volt látható, ráírta: Home office.

A cikkben közölt fotókat a fővárosi közműcégek dolgozói juttatták el a Metropol szerkesztőségébe.

 

A cikk szerint a Costa del Solon, a világ milliárdosainak egyik kedvenc méregdrága partvidékén jachtozhatott. Hozzáteszik, hogy azt nem tudni, hogy kié lehet a képen látható hajó, de

egy ilyen kategória bérlése is átszámítva napi 1 millió forint körül van a Costa del Solon.

Mártha Imre csuklóján még a kb. 1 millió 900 ezres Breitling karóra is remekül kivehető, melyet látványosan nem igyekezett eldugni a fényképezőgép elől.

 

Forrás: Metropol

 

Alig néhány hete pedig egy marokkói 7 csillagos luxusszállodából jelentkezett be.

Forrás: Metropol

 

A Metropol utánanézett, hogy mennyibe kerül egyetlen éjszaka ebben a marrakeshi csúcsminőségű szállodában, a Namaskar-palotában.

Az eredmény megdöbbentő: egyetlen éjszaka 1 millió 627 ezer 640 forintba kerül.

Információjuk szerint Mártha 10 napot töltött itt el, vagyis átszámítva több mint 16 milliót költhetett csak a szállásra.

Kép forrása: Metropol

 

Luxusnyaralásairól, méregdrága karóráiról készült képek pedig kézről kézre járnak a munkatársak között. Korábban egy 18 karátos aranyból készült, 15 milliót érő ­Hublot órával került lencsevégre.

Kép forrása: Metropol

 

A Metropol a cikke végén felteszi a fővárosi közműcégek dolgozóinak jogosnak tűnő kérdését:

miközben a közterület-fenntartótól a Főtávig, a kertészeti vállalattól a kéményseprőkig folyamatos a leépítés, hogyan élhet ennyire nagy lábon, provokatív módon a közműcégek első számú vezetője?”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére