Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így támadta és törölné el a rezsicsökkentést a baloldal

888.hu

2022.07.13. 11:00

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal azonnal eltörölné a rezsicsökkentést, ha erre lehetőségük lenne – ez derült ki a baloldali politikusok elmúlt évekbeli nyilatkozataiból.

 

Orbán Viktor miniszterelnök szerda reggelre a Karmelita kolostorba összehívta a kormánykabinetet, amelynek tagjai a szakmai kabineteket vezető miniszterek. A kabinetvezetői értekezletet azért tartják, mert energia-veszélyhelyzet van Európában; az ukrajnai háború miatt emelkednek az energiaárak, és az elmúlt napokban világossá vált, hogy az őszi-téli időszakban nem lesz elegendő gáz az Európai Unió országaiban.

 

Közeleg a tél! Az elhúzódó háborús helyzet miatt már nyáron fel kell készülnünk a télre. A Kormány már most azon dolgozik, hogy a magyar emberek energiaellátása akadálytalan legyen télen is!”

– írta Facebook-oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

 

Miközben a kormány azért dolgozik, hogy megoldást találjon a brüsszeli elit által okozott problémákra.

Az elmúlt időszakban pedig folyamatosan azzal szembesülhettünk, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal folyamatosan támadja a rezsicsökkentést, magyarul:

eltörölné ezeket a kedvezményeket.

A prímet egyértelműen Márki-Zay Péter, a moslékoalíció bukott miniszterelnök-jelöltje vitte.

Márki-Zay már 2020 őszén a Gellért Szállóban értelmiségiek előtt tartott előadásában támadta a rezsicsökkentést, akkor még csak Hódmezővásárhely polgármestereként. Márki-Zay Péter a Spotifyon elérhető podcastműsorban tette közzé ezeket a gondolatokat:

 

Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni! Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni.”

 

Továbbá a Klímaválasztás 2022 című online vitaműsorban közvetlenül a baloldali előválasztás második fordulója előtt, azt mondta:

Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni.”

 

Gyurcsány jelöltje a múlt év novemberében a Facebook-oldalán közzétett szokásos videós bejelentkezésében ismét megerősítette, hogy eltörölné a rezsicsökkentést. Konkrétan úgy fogalmazott:

A rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fönntartani.”

 

Idén januárban egy gárdonyi fórumon egyenesen népbutításnak nevezte Márki-Zay a rezsicsökkentést.

Sőt, egy lakossági fórumon – amerikai szóhasználattal példálózva – sötétben tartott, trágyával etetett gombákhoz hasonlította a rezsicsökkentés támogatóit.

 

Nemsokkal a választás előtt, március 13-án Márki-Zay azt is mondta:

Nyilvánvalóan az Európai Unióban sehol máshol nincs sem rezsicsökkentés, sem hatósági benzinár, és mégis boldogabb, fejlődőbb, gazdagabb országok. Tehát a mi modellünk az az Európai Unió. De ezeket az intézkedéseket – azt is elmondtam már – nem lehet úgy kivezetni, pontosan a lakossági elégedetlenség miatt. Tehát ezt nem lehet egyik lépésről, egyik napról a másikra megszüntetni.”

 

Gyurcsány Ferenc is támadta a rezsicsökkentést.

Gyurcsány már 2014-ben hülyeségnek nevezte a rezsicsökkentést az Origónak adott interjúban.

 

Április végén adott lesz egy ár, a kérdés az lesz, tovább lehet-e vinni a rezsicsökkentést. Erről kell megállapodnunk majd, ha kormányra kerülve alaposan megvizsgáltuk a helyzetet.”

– fogalmazott akkor Gyurcsány.

Gyurcsányhoz hasonlóan nyilatkozott 2022. április 20-án Dávid Ferenc, gyurcsányista képviselő:

A rezsicsökkentés kérdése, ez így tarthatatlanná válik, és egyre inkább tarthatatlanabbá fog válni, ahogy késlekednek az európai uniós pénzek.”

 

Természetesen a Momentum Mozgalom, Gyurcsány Ferenc ifjúsági tagozata is eltörölné a rezsicsökkentést. Tompos Márton, a párt képviselője azt mondta:

A rezsicsökkentés egy politikai termék volt, ami a szocialista időket idézte, és teljesen mellőzött minden piaci logikát. (...) Rezsicsökkentés helyett mi évi 100 000 lakás energetikai korszerűsítését tűztük ki célul.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére