Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indexes hullarablás: kábé havi egymilliót tarhálna minden 444-es az olvasóktól

M. Kovács Róbert

2020.08.25. 12:30

Érdekes gyűjtésbe kezdett az „Index kiherélése” után a 444.hu. A jelek szerint apadhat a Soros-apanázs, ugyanis mostani tarhálásukkal 144 millió forintos egyszeri bevételre gyúrnak, majd azt követően fizetőssé tennék tartalmaik egy részét. Ha valakinek nem lett volna eddig nyilvánvaló, hogy kik is valójában az indexesek hullarablói, akkor most itt a bizonyíték.

Persze sokkal jobban hangzik az, hogy

a Fidesz ásta meg az Index sírját,

de abban aligha kételkedhet bárki, hogy a balliberális ellenzék lakájportáljának lelkes követői a csoportos firkászharakirit követően sem válnak 888- vagy Mandiner-olvasóvá. Vagyis

a kormánypártnak egyáltalán nem áll érdekében, hogy egy olyan lapot, amely minden ellenzéki áskálódása ellenére sem tudott csökkenteni a Fidesz kétharmados támogatottságán, a földdel tegye egyenlővé.

Ahhoz meg végképp semmi érdeke nem fűződik a magyar kormánynak, hogy mártírt csináljon kritikusaiból, akiket aztán jelképesen el lehet égetni a „szent magyar szólásszabadság” baloldalon emelt oltárán.

Annál jobban jön ez a portál baloldali konkurenseinek,

akik a #nincsmásikosok önkéntes máglyára vonulásának másnapján keselyűkként kezdtek körözni, hogy becserkésszék a bizonytalanná vált Index-olvasókat.

Uj Péterék már az Index „beszántását” követő napon azzal indokolták a koldulást, hogy így bizony rájuk még nagyobb szükség van.

De most a 444 új sebességfokozatra kapcsolt. A liberális blogportál most nem kevesebb mint

egyszeri 144 milliós adomány összetarhálását tűzte ki célul.

Hosszasan sorolják, hogy most miért nem elég nekik 4444 támogatót előteremteni a túléléshez, miért kell nekik mindjárt 14 ezer 444 támogatótól egyenként 10 ezer forintot begyűjteniük. Nos, ahogy említettem, ez az összeg összesen 144 millió 440 ezer forint lesz, ha összegyűlik.

Ez mintegy 30 százalékkal több, mint amennyi veszteséget a Soros-blog mögött álló cég utoljára hivatalosan bevallott.

(A 2018-as pénzügyi év után ezt tették közzé 2019-ben, a 2019-es mérlegüket – élve a kormány koronavírus-járvány miatti engedményével – nem közölték idén májusban.)

Szép összeg ez. Főleg, ha hozzávesszük, hogy a felhívásban részben közzéteszik azokat, akiknek ezzel a fizetését akarják biztosítani, a szerkesztőség 33 tagját nevezik meg. Hozzáteszik, aki kifizeti az egyszeri 10 rugót, az kéthavi hozzáférést kap a majdani fizetős tartalmakhoz, vagyis ha így vesszük, akkor havi 5 ezer forintos előfizetést árulnak, és ha összejön nekik, akkor az újságírónként havi kétmillió forintos többletbevételt jelentene. De persze nem leszek álnaiv, nyilván a Magyar Jeti Zrt.-ben nem csak firkászok dolgoznak, így ha a grafikai, fejlesztői, HR- és PR-gárdával megfejelve nagyjából 60 fősre becsüljük a cég személyi állományát, a rezsiköltségeiket pedig mondjuk 10 fő fizetésének megfelelő összegre lőjük be, akkor is

havi egymilliós bevételhez juthatnak minden munkavállaló után a 14 ezer 444 támogató befizetéséből.

Hogy ez sok vagy kevés, azt mindenki döntse el maga! De az biztos, hogy a „független” cég, a Magyar Jeti Zrt. (amelyben 28 százalékos tulajdonrésszel bír a Soros György támogatását élvező Media Development Investment Fund érdekeltségében lévő Digital News Ventures LLC amerikai befektetési alap) az alapítás évében, 2013-ban termelt 120 millió forintos veszteséget a „narancsos hatalom minden áskálódása ellenére” is harmadára tudta csökkenteni 2016-ig (41 millió forint), majd aztán a fejlesztéseik hatására (például a 2018-ban indult Qubit) újra feltornászták a hiányt (2017-ben 63 millióra, 2018-ban 111 millióra).

Ugye azt

senki nem gondolja, hogy a „független” befektetők ennyi pénzt „szívjóságból” áldoznak évente arra, hogy egy erősen kormánykritikus lapot fenntartsanak

egy olyan közegben, amelyet rendre „fideszes médiatúlsúlyként” jellemeznek. Senki sem ellensége a saját pénzének. Csak akkor, ha egy médium masszívan veszteséges működtetéséhez politikai érdekei fűződnek. Úgyhogy ha bárki úgy véli, hogy a 444-nek elutalt 10 ezer forinttal a „nagyon objektív” Uj Pétert, Szily Lászlót vagy Bede Mártont támogatja, az azért erősen rossz nyomon jár. Úgyhogy

mielőtt bárki rányomna a „megbízás teljesítése” gombra, legyen vele tisztában: ez a pénz valójában a kormányellenes erők hatalomszerzés reményében elkövetett költekezését fogja kompenzálni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére