Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Indul a baloldali kasza: drágulnak a parkolási díjak Budapesten

888.hu

2020.06.24. 20:59

A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén már döntöttek is róla Karácsonyék, hogy a budapestieken verik le, hogy nekik is hozzá kellett járulni a járványügyi védekezéshez.

Augusztus 1-től a főváros több kerületében is emelkednek a parkolási díjak, erről döntött Budapest baloldali vezetése.

A jelenlegi parkolási rendszerben ötféle díjkategória található óránként 175 forinttól 525 forintig terjedő díjakkal. Na ezek most megugranak a II., a XII., a XIII. és a XIV. kerület parkolási zónáiban.

A Belvárossal azonos díjat állapítottak meg a XIII. kerületben, így ott is eléri a díj a plafont, ráadásul a parkolási zóna határait is kitolják, így olyan utcákban is fizetni kell majd, ahol eddig ingyenes volt.

A Hegyvidéken eggyel alacsonyabb, 44 forintos óránkénti díjat kell majd fizetni a megállni szándékozó autósoknak, ráadásul az eddigi sávos rendszer megszűnik, egységesen ezt a díjat kell fizetni mindenütt. Talán mondani sem kell: itt is nagyobb területet jelöltek ki díjkötelesnek.

A II. kerületben nem aprózták el a díjemelést: a Margit híd és Szépvölgyi út között, valamint a Marczibányi téren rögtön két kategóriát ugrottak: az eddigi 175 forintról a duplájára, 350 forintra emelték a díjat.

Nyilván azért, hogy megkönnyítsék a külső területeken élők bejárását a Belvárosba, a kőbányai oldal után a zuglói térfélen is díjfizetőssé teszik a parkolást, míg a Mexikói út és a Nagy Lajos király út közötti szakaszon 175 forint helyett ezentúl 265 forintot kell majd fizetni óránként.

Budapestre megérkezett a „szép, új világ”...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére