Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét lyukra futott a baloldali propagandahad

888.hu

2021.01.18. 18:00

Ezúttal az MTVA és a futball volt terítéken.

A Médiapiac számolt be róla, hogy a baloldali médiumok arról cikkeztek: a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) előre megvette a Ferencváros nemzetközi kupameccseinek közvetítési jogát a következő három évre.

Emlékeztettek, hogy a G7.hu és a Magyar Hang is arról cikkezett, hogy az MTVA 855 ezer eurót fizet majd a Ferencvárosnak, és azt is sugallták, ezáltal előre fogadott a Fradi eredményes hazai szereplésére.

A Médiapiac utánajárt a kérdésnek, és kiderült, hogy

az MTVA csupán keretszerződést kötött a Ferencvárossal, amelyben egy plafonösszeg szerepel, amit azonban nem feltétlenül merítenek ki. Kizárólag a lehívható összegeket kell megfizetni a futballklub felé. Ezek értéke pedig attól függ, hogyan teljesít a Fradi.

Mit jelent ez?

Azt, hogy az MTVA nem költötte el a 855 ezer eurós összeget, amint azt a Magyar Hang állította. A Ferencváros jövőbeli teljesítményétől függően a ténylegesen elköltött pénz lehet ennél lényegesen kevesebb is, több azonban semmiképpen sem.

A portál szerint a szerződés megkötésével nem előlegezték meg a Fradi bejutását a nemzetközi kupákba, amire a magyar bajnokság erőviszonyait és jelenlegi állását nézve amúgy jó esély van, hanem csak abban az esetben történik kifizetés, ha a klub kijut a nemzetközi porondra, és lesznek műsorra tűzhető mérkőzései.

A G7.hu azt is kiemelte, hogy a Puskás Akadémia mindössze 55 ezer, a Budapest Honvéd pedig csak 132 ezer eurót kapott a közvetítési jogokért – szintén keretszerződéses formában –, lényegesen kevesebbet, mint a Ferencváros.

A Médiapiac forrásai elmondták, hogy ebben sincs semmi meglepő, hiszen a Puskás Akadémia hamarabb kiesett ősszel a nemzetközi kupából, mint a Kispest, így ők értelemszerűen kevesebbet is kaptak.

A Ferencváros ebben a szezonban a Bajnokok Ligájában volt érdekelt, és az összes selejtezőkört sikerrel vette. Több meccsük volt nagyobb presztízsű versenysorozatban, ráadásul az ő mérkőzéseiket – lévén a zöld-fehér gárda a legnépszerűbb hazai csapat – lényegesen többen nézték. Piaci alapon is indokolt volt tehát, hogy a Ferencváros többet keressen a közvetítési jogok értékesítésén, mint a Puskás Akadémia vagy a Budapest Honvéd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére