Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab hazudik Von der Leyen leveléről

M. Kovács Róbert

2021.04.20. 09:30

Az alapításakor uniós zászlót égető Jobbik elnöke Ursula von der Leyennek magyaráz levélben a „melósok” pénzének ellopásáról, de a válasz tartalmáról ordasat csúsztat. Hogy is mondta Hofi Géza, mi kell a névtelen feljelentéshez? Ja, igen: toll, papír meg rosszindulat...

 

Nagy dérrel-dúrral számol be Facebook-oldalán Jakab Péter Ballik-elnök arról, hogy nemcsak levelet írt az Európai Bizottság elnökének, de még választ is kapott rá. Igaz, nem olyat, amivel sokra menne, de azért csak kiposztolta. Igaz:

véletlenül megint csúsztatott a megfogalmazásnál.

Jakab ugyanis azt írja posztjában, amelyből természetesen nem hiányozhatnak kedvenc frázisai, a „lopás” és a „melós” szavak:

Tegnap megkaptam elnök asszony válaszát, melyben biztosított arról, hogy ismeri a magyar viszonyokat, és az Unió ellenőrizni fogja, hogyan használja fel a kormány az újabb támogatást.”

 

Már csak az nem világos (jó, de), hogy

miért hazudik Jakab nyilvánvalóan, vagy ha már kamuzik, miért teszi oda saját csúsztatása mellé Ursula von der Leyen eredeti levelét.

Abban ugyanis az Európai Bizottság elnöke

egyetlen szóval sem állítja, hogy a magyar kormány pénzköltését külön vizsgálná,

csupán arról ír általánosságban, minden tagállamra vonatkoztatva, hogy

a rendelet értelmében a Bizottság intézkedéseket javasolhat a Tanácsnak, ha megállapítást nyer, hogy a jogállamiság elveinek valamely tagállamban történő megsértése kellően közvetlen módon érinti vagy súlyosan veszélyezteti az uniós költségvetés hatékony és eredményes pénzgazdálkodását vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét”.

 

De ennél is ordasabbat kamuzik Jakab akkor, amikor így idézi Von der Leyent:

Biztosított arról, hogy ismeri a magyar viszonyokat.”

 

A válaszlevél csatolt magyar fordításában (nem tudjuk, vajon a „C” típusú angol középfokú nyelvvizsgával bíró Jakab fordíthatta, vagy segítséget kérhetett-e az angolul egyáltalán nem beszélő Karácsony Gergelytől...) szó szerint így hangzik az EB-elnök mondata:

Tisztában vagyok a magyarországi súlyos egészségügyi helyzettel.”

 

Persze ne legyenek illúzióink arról, hogy a csúsztatással és a levelezgetéssel mi volt Jakab célja: bemószerolni saját hazáját Brüsszelben, amelyet az általa vezetett párt több mint 10 évig köpködött.

Jakabnak kijárna egy új keresztnév: a Péter mellé jól illik a szélkakasok mozgására utaló „Pál” is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére