Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiborult a balos bili: Hadházy bizonyítékokkal állt elő a simlis Bíró László ügyében

888.hu

2020.10.15. 15:30

A korrupcióharcos Hadházy Ákos bizonyítékokkal állt elő a közösségi oldalán a korrupcióval vádolt bukott borsodi szivárványkoalíciós jelölt, Bíró László ügyében.

A kormánypárti sikert hozó vasárnapi szerencsi időközi választás után Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azzal állt elő, hogy a Bíró Lászlóról kiderült disznóságokon túl egyéb mutyikról is tudomása van. Azzal, hogy Hadházy nem árulta el a választás előtt, mit tud, ő is a baloldal cinkosává vált, és természetesen, ahogy arra számítani lehetett, a baloldali politikusok nekimentek az egykori LMP-snek, és bizonyítékokat követeltek.

Indul a belharc: Hadházy bevallja cinkosságát, miközben az ellenzéket üti

Hadházy Ákos, a jogállamiság lyukas zokniban felkent főpapja a borsodi időközi választás után tökéletes kórképet adott a magyar ellenzékről: miközben bevallotta, hogy a kiszivárgott disznóságoknál is terhelőbb adatai vannak a judapestező összellenzéki jelöltről, Bíró Lászlóról, még ki is osztotta a baloldali pártokat, akik – szerinte – csak várják a csodát.

Most megkapták, amit akartak, ugyanis a korrupció ádáz ellensége Facebook-oldalán tette közzé bizonyítékait.

A bejegyzés elején kicsit simogatta rokonát, Márki-Zay Pétert, „2022-zött” egyet, majd jöhetett az érdemi rész.

A szó szerint legszegényebbeknek szánt pénzt elfolyató, jól menő vállalkozók és dúsgazdag ügyvédek által létrehozott „szociális szövetkezetről” a 444 cikke részletesen beszámol, az itt közzétett dokumentumrészletek ezekhez a tényekhez adnak néhány aláfestést, illetve néhány újabb bizarr részlettel egészítik ki azt”

– magyarázza Hadházy.

Az egyik általa közzétett dokumentum szerint a szövetkezet alapítói azt állítják magukról, hogy

ők hátrányos helyzetű emberek, akik munkahelyet akarnak saját maguknak teremteni, és saját szociális helyzetükön akarnak kicsit javítani.

Állítása szerint

az egyik alapító, egy „hátrányos helyzetű” ügyvéd lakásának címe Budapest egyik legdrágább és legelegánsabb sugárútján, az Andrássy úton van.
A támogatást törvénytelenül eredetileg arra akarták használni, hogy meglevő más vállalkozásukban gyártani szándékozott mosóport csomagoljanak. Ha ehhez akartak volna támogatást szerezni, akkor közvetlenül arra kellett volna pályázni, nem pedig azt hazudni, hogy ők szociálisan hátrányos helyzetű emberek, akik zacskózó üzemet álmodtak meg maguknak”

– jelentette ki Hadházy.

A politikus szerint a dokumentumokból kiderül, hogy az 50 milliós támogatás kisebbik része ment fizetésekre (köztük alapítók is kaptak bért!). A nagyobb rész elfolyt furcsa (kamu)célokra vagy saját cégekhez, vagy nagyon furcsa cégekhez: 5 millió nyilvánosság biztosítására saját cégnek, marketingre egy rejtélyes budapesti cégnek, 5 millió projektmenedzsmentre.

Bíró saját cége – a Hunola Kft. – számlázott, illetve elmondása szerint havi 200 ezres fizetést kapott a menedzselésért.

Mint írta, ennél még durvább, hogy „üzleti tanácsadásért” 2,8 milliót fizettek ki egy Roboáni Kft. nevű csaló cégnek, amely 2015-ben a semmiből hirtelen csinált 100 milliós forgalmat, nulla nyereséggel – a székhelye egy miskolci szegénytelepen van –, majd eltűnt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére