Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jogerős: Gyurcsány EU-s pénzből adott kölcsönt a vádlott Czeglédynek

888.hu

2021.01.13. 17:30

Ha lassan is, de csak sikerült elérni, hogy a posztkommunisták ne hazudhassák le jogszerűen a napot az égről. Ráadásul Gyurcsányék mostantól lógnak Deutsch Tamásnak félmillával.

„A Kúria mai tárgyalásán helyt adott Deutsch Tamás alperes felülvizsgálati kérelmének, és a felperes Altus Befektetési Zrt. keresetét teljes egészében elutasította, egyben a perben hozott első- és a másodfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és megváltoztatta” – áll a Fidesz sajtóosztályának közleményében.

A kommünikéből kiderül, hogy akármennyit is kavarnak Gyurcsány ügyvédhadai, azért az igazság és a jog néha még mindig találkozik. Ugye sokan emlékeznek, hogy amikor

Gyurcsány kedvenc családi, baráti, pártbéli vazallus ügyvédje, Czeglédy Csaba hirtelen egy gigantikus költségvetési csalás vádlottja lett, s ez idő alatt a Böszme-konszern, az Altus egyik legókockája, az Altus Kft. hozzávágott 80 millát Czeglédy – érthetően megszorult – cégéhez.

Nem is lett volna itt semmi látnivaló, megszoktuk már a baloldali zsebből zsebbe utalásokat, mutyikat. Még azt is, hogy közben úgy csinálnak, mintha nem történne semmi. Azt viszont nem, hogy

mindezt ők ismerték be, mégis beperelték Deutsch Tamást.

Azért mentek Gyurcsányék a bíróságra, mert szerintük a Deutsch Tamás ez ügyben tartott 2017. október 12-ei sajtótájékoztatóján elhangzottak „nem feleltek meg a valóságnak, és azok így sértik a jó hírnevét”.

Azon most ne akadjunk fenn, hogy hol és milyen jó hírneve van még Gyurcsány Ferencnek, de ott azért álljunk meg egy szóra, hogy Deutsch semmi mást nem mondott, mint amit előtte Gyurcsány maga is elismert. Éppen ezért

már az is röhej, hogy 2017-től mostanáig kellett várni annak megállapítására, hogy Gyurcsányék nem tagadhatják le a színtiszta valót.

De végre megtörtént.

A Kúria szerint a sérelmezett közlés, miszerint

Gyurcsány cégének, az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott kölcsön Czeglédy Csabának, közérdeklődésre számot tartó témában hangzott el, kritikai álláspontként, mely mondandó lényege az volt, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök családi cége európai uniós forrásokhoz jutott, majd kölcsönt adott Czeglédy Csabának, aki ellen a közlés időpontjában költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás.

A Kúria külön hangsúlyozta, hogy „a közlés tényekből levont következtetés” volt, miszerint Gyurcsány Ferenc családi érdekeltségébe tartozó cég juttatott kölcsönt Czeglédy Csabának.

A kúria döntése értelmében ezek itt mind TÉNYEK, és nem JOGSÉRTŐ KIJELENTÉSEK.

1. Az Altus Zrt. kapott uniós megbízást.

2. Az Altus Kft. adott kölcsönt.

3. Mindkét cég Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára tulajdonában van.

4. Mindkét cég ügyvezetője Gyurcsány Ferenc házastársa, Dobrev Klára.

5. Gyurcsány Ferenc maga nyilatkozta, hogy „családi cége” adott kölcsönt Czeglédy Csabának.

6. Ismert, hogy a közlés időpontjában Czeglédy Csaba ellen költségvetési csalás miatt volt folyamatban büntetőeljárás.

Úgyhogy Gyurcsányék most lógnak Deutsch Tamásnak félmillával, mert az Altus Befektetési Zrt.-nek korábban kifizetett 500 000 forint sérelemdíj visszajár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére