Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony hivatalosan tanársegéd se lehetett volna

888.hu

2021.06.05. 08:30

Újabb fordulat a főpolgármester nyelvvizsga-ügyében.

Karácsony Gergely, aki minden jel szerint sem az iskolai végzettségével, sem pedig a nyelvvizsgájával összefüggésben nem mondott igazat. A Magyar Nemzet azonban kiderítette, hogy megfelelő nyelvvizsga hiányában tanársegédi állást sem tölthetett volna be.

Karácsony Gergely nem lehetett volna tanársegéd 2004 és 2008 között a Budapesti Corvinus Egyetemen, mivel nem felelt meg az intézmény szabályában leírt feltételeknek.

Az egyetemen a tanársegédi munkakörbe történő kinevezés követelményei között szerepelt „legalább egy nyelv C típusú nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű állami oklevéllel bizonyított ismerete” is, ami Karácsony esetben bizonyosan nem volt meg. A főpolgármester legújabb tájékoztatása szerint ugyanis 2000-ben egyetemi nyelvi lektorátuson tett nyelvvizsgát, ez pedig nincs azonos szinten a „C” típusú nyelvvizsgával – írja a Magyar Nemzet.

A lap birtokában lévő, 2001. május 24-től hatályos szabályzat szerint ugyanis a tanársegédi munkakörbe történő kinevezés követelménye továbbá „a szakirányú egyetemi oklevél és az oktatási feladatai témájában az egyetemi diploma követelményeit érdemben meghaladó tudás, illetve széles körű tájékozottság is”.

Karácsony nyelvvizsga botrányával kapcsolatos magyarázkodásairól itt irtunk:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére