Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony ismét elhárítja a felelősséget: szerinte nem tud többet tenni a dugók ellen

888.hu

2021.07.16. 16:55

Minden olyan átmeneti intézkedést, ami segíti a torlódások enyhítését, azt megléptük – mondta Karácsony Gergely pénteki sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva.

 

Karácsony Gergely pénteken sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között az egyre tragikusabb állapotban levő fővárosi közlekedés ügye is szóba került.

Bár a főpolgármester sajtósa a tájékoztató teljes ideje alatt próbálta kizárni a beszélgetésből a közlekedéssel kapcsolatos kérdéseket, a közvélemény mégis megtudhatott egy-két dolgot.

Bár a fővárosi közlekedők már több riportban is hangot adtak elégedetlenségüknek, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje ennyit üzent nekik:

Arra kérem a budapestieket, hogy örüljenek, hogy a város fejlődik, és hogy legyenek türelmesek.”

 

Később arra, hogy a mostani (mindenkinek ártó) forgalmi tervet átgondolják-e, Karácsony Gergely így válaszolt:

Minden olyan átmeneti intézkedést, ami segíti a torlódások enyhítését, azt megléptük.”

A sajtó képviselői azt a kérdést is feltették, hogy miért nem lehetett a járványügyi lezárások ideje alatt elvégezni a felújításokat, amikor jelentősen csökkent a forgalom.Erre Karác sony a közbeszerzések elhúzódó folyamatát említette, holott például a Blaha Lujza tér felújításának tervei már több éve készen voltak, és lényegében költséges variálás helyett csak el kellett volna kezdeni a munkát.

A főpolgármester azzal a kijelentéssel zárta a sajtótájékoztatót, hogy hosszú távon elkötelezettek a belváros forgalomcsillapítása mellett. Ezt azonban nem támasztja alá a körúton kialakított, dugókat lezárások nélkül is okozó biciklisávhalmaz, amivel már a felújítások előtt megajándékozta a belvárost.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére