Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

KariGeri az elmúlt másfél évben építkezés helyett virtuális politizálást folytatott

888.hu

2021.07.14. 19:00

A főpolgármester 2019 óta nem sok mindent tett Budapestért, de most, az előválasztási kampányban még inkább bizonyítja, hogy nem ért a főváros vezetéséhez. 

 

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti bejelentkezése óta jól látszik, hogy a főpolgármester gyakorlatilag hátat fordított Budapestnek, országos politikai céljainak megvalósítása mellett sem ideje, sem pedig energiája nem maradt feladatainak ellátására – írta Nagy Ervin elemző a XXI. Század Intézet honlapján.

Az MSZP–Párbeszéd kormányfőjelöltjévé előlépett Karácsony ma már kizárólag az őszi előválasztásra, illetve a 2022-es voksolásra készül, így

konfliktuskereső dacpolitikát folytat a kormánnyal szemben, amelynek legnagyobb vesztese Budapest.

A főpolgármester építkezés helyett az elmúlt másfél évben virtuális politizálást folytatott, valódi cselekvés helyett szimbolikus eredményeket mutatott fel. Számos olyan döntés született, amelynek eredményessége csupán kommunikációs dimenzióban mérhető, célja nem feltétlenül a város fejlődésének elősegítése, hanem a kormány elleni politizálás erősítése lett – mutatott rá az elemző.

A főpolgármester a parlamenti választásokra eredményeket akar felmutatni,

így a főváros hatáskörébe tartozó fejlesztéseket mostanra kapkodás jellemzi. A nagyobb felújítások az eddigi késlekedések miatt időben egybecsúsztak, ami miatt mára összeomlott a főváros autós és tömegközlekedése.

Összegzésül az elemző azt írja: a politikai kinevezések, az előválasztási kampány és Karácsonyék „városzöldítése”, valamint a beruházások elmaradása egyre inkább instabillá teszi a városházát.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére