Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

KariGeri cserben hagyja Budapestet

888.hu, Magyar Nemzet

2021.05.21. 07:07

Sem ideje, sem energiája nem marad a főpolgármesteri feladataira, miután a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként már teljes mértékben az országos politikára és a következő választásra összpontosít – mondta a Magyar Nemzetnek Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

 

Ahogyan Zugló polgármestereként Karácsony Gergely a helyi ügyek helyett egyéb politikai ambícióival volt elfoglalva, a több mint másfél éves főpolgármestersége alatt is szinte kizárólag az országos szintű politikai céljait tartotta szem előtt – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A Párbeszéd kormányfőjelöltjévé avanzsált politikus már bevallottan az őszi előválasztásra, illetve a 2022-es voksolásra készül, ami éles ellentétbe állítható a 2019-es önkormányzati választás kampányában tett fogadkozásaival, amikor Budapest és a budapestiek ügyét tüntette fel szívügyeként.

Ennek bőségesen található nyoma Karácsony Facebook-oldalán: a választás előtt egyebek mellett megígérte, hogy „elérjük, hogy Budapest újra tiszta és rendezett legyen”, amihez képest idén januárban háromezer zöld kuka leszerelését jelentették be. Olyan nagy ívű zöldprogrammal is előállt, hogy összekötik a Margit-szigetet a Hajógyári-szigettel és a Római-parttal, sőt az újpesti Duna-parttal is – írja a hírportál.

A levegőminőség javítására is „komplex intézkedéseket” ígért, ám a Nagykörútból kerékpársáv lehasításával

növelte a forgalmat.

Hozzáteszik: Karácsony Gergely már a 2019-es önkormányzati választási kampányban nyíltan beszélt arról, hogy az ellenzék országos politikában kialakított hídfőállásaiként tekint majd azokra a településekre, amelyeknek az irányítását megszerzik.

Vagyis a főpolgármester már akkor miniszterelnök-jelölti ambícióit támogató ugródeszkaként tekintett Budapestre”

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Emlékeztetett: számos fejlesztés elmaradt, s a főváros elmúlt egy évtizedes dinamikus fejlődése megtorpant.

Szavai szerint miután Karácsony országos kampányba kezdett, s az utóbbi időszakban többet van a vidéki településeken, mint a fővárosban, így még az eddigieknél is kevesebbet foglalkozik a budapesti ügyekkel, a városvezetési teendőkkel.

Sem ideje, sem energiája nem marad a főpolgármesteri feladataira, miután a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjeként már teljes mértékben az országos politikára és a következő választásra összpontosít”

– vélte az elemző.

Kiszelly Zoltán, a Századvég politikai elemzések központjának igazgatója arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy mivel a főpolgármester pártjának népszerűsége gyakorlatilag kimutathatatlan – 2013-as megalakulása óta a közvélemény-kutatók zöme nulla és egy százalék között mérte –, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kényszerűségből próbálja egy mozgalom indításával növelni a támogatói bázisát.

Az elemző hozzátette: alkalmanként a 99 kontra 1-hez hasonló mozgalmak beválhatnak, de leginkább a politikába hirtelen berobbanó új szereplők esetében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére