Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Képmutatásrekord: az inflációcsináló Gyurcsány magyaráz a mostani pénzromlásról

M. Kovács Róbert

2020.09.22. 16:06

Soha nem volt olyan magas az infláció, mint amikor a Gyurcsány-csomag megroppantotta a magyar gazdaságot, most mégis éppen a Böszme pártja riogat a 4 százalék körüli pénzromlás kapcsán azzal, hogy „hónapról hónapra rosszabbul élnek a magyarok”. Ez a 4 százalék a fele annak az inflációs mértéknek, amit Gyurcsányék idején elszenvedtek a magyar családok.

Persze köztudott, hogy

Gyurcsány és párttársai arcán a bőr vastagsága vetekszik azzal, amit egy rinocérosz hátsó fertályán lehet találni,

helyenként mégis megdöbbentő az a fajta képmutatás, amit a DK bemutat. Legújabb közleményükben ugyanis

azzal riogatnak, az Eurostat adataira hivatkozva, hogy a jelenlegi 4 százalékkal Magyarországon volt a legmagasabb az infláció az európai országok közül.

Sőt: Gyurcsányék odáig elmennek, hogy emiatt – szerintük – még véletlenül sem az egész Európa gazdaságára kiható koronavírus-járvány okolható, hanem

Orbánék tehetetlensége miatt élnek hónapról hónapra rosszabbul a magyarok (...), a kormány gazdaságpolitikájának és nullás válságkezelésének árát a családok fizetik meg.”

Hát akkor nézzük meg egy pillanatra, hogyan is kezelt gazdasági válságot Gyurcsány Ferenc és a gazdasági adatokat bevallottan kozmetikázó „tettestárs” pénzügyminisztere, Veres János!

Mivel az őszödi beszédben maga a később megbukott miniszterelnök ismerte be, hogy

hazudtak éjjel, reggel meg este,

2006-ra teljesen eladósították az országot, amit a Gyurcsány-kormány úgy igyekezett kiigazítani, hogy

hatalmas megszorításokat vezetett be az úgynevezett „Új egyensúly” program keretében. A Gyurcsány-csomag a korábbi 9 százalék körüli államháztartási hiányt ugyan 6 százalék alá csökkentette, ugyanakkor az inflációs ráta ennek hatására elszállt: az addigi 3,9 százalékról néhány hónap alatt 8 százalékra (!) emelkedett, miközben a gazdasági növekedés 5 százalékról 1,3 százalékra csökkent.

Nos, akkoriban

valóban családok százai váltak földönfutóvá,

miközben még az elszabadult energiaárakat is nyöghették. Pedig akkor nem roppantotta meg az európai kereskedelem gerincét világjárvány, csupán annyi történt, hogy egy

dögvésznél is veszélyesebb ellenfél támadt a magyar gazdaságra: a Gyurcsány-éra szocialista nagytőkési rétege.

Úgyhogy ha valakinek nem kellene gazdaságpolitikára oktatni az Orbán-kormányt, az maga Gyurcsány Ferenc és az akkori pártkatonáiból időközben verbuvált DK.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére