Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két iskola intézményi tanácsába is a feleségét ültette be a gödi polgármester

888 - Origo

2021.01.31. 19:00

Balogh Csaba és felesége, Vajda Viktória gyakorlatilag családi vállalkozást csinált Gödből – vette észre az Origo.

 

Hétfőn jelent meg a város honlapján a Dunakeszi Tankerületi Központ által fenntartott gödi általános iskolák intézményi tanácsainak személycseréiről szóló polgármesteri határozat. A döntést Balogh Csaba veszélyhelyzeti jogkörében, a képviselő-testület megkérdezése nélkül hozta meg, ami esetében közel sem számít példa nélkülinek.

Ahogy az a közzétett dokumentumból látható, a baloldali településvezető visszahívta a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanácsából Kis-Simon Lászlót, a Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanácsából pedig Szőke Zsófiát. Pótlásuk egészen extrém módon lett megoldva, ugyanis

Balogh Csaba mindkét helyre saját feleségét, Vajda Viktóriát ültette be.

Felhívja a lap a figyelmet, hogy az mindenképpen érdekes, hogy ezeket a tisztségeket korábban nem politikusok, hanem pedagógusok töltötték be. Arról nem is beszélve, hogy a kinevezéseknek semmi köze a rendkívüli jogrendhez, a momentumos polgármester mégis erre hivatkozva lépte meg ezt.

Az Origo megjegyzi, hogy az már önmagában véve támadható, ha egy politikus saját rokonának, jelen esetben legközelebbi hozzátartozójának osztogatja a (politikai) pozíciókat, úgy meg pláne, hogy az illető nem igazán ért az adott szakterülethez. Márpedig Vajda Viktória esetében erősen felmerül a gyanúja ennek: képviselőjelölti kampányanyagában színháztörténészként, dramaturgként, gyermekpszichodráma-terapeutaként mutatta be magát, ami nem igazán találkozik a fentiekkel. Balogh döntése azért is érthetetlen, mert a gödi közgyűlésben több pedagógus végzettségű képviselő is helyet foglal, mégis színháztörténész feleségét bízta meg a feladattal.

Balogh Csaba vagyok. Gödi lakos, vállalatfejlesztési szakember, közgazdász, 2 gyönyörű kislány édesapja. Feleségemmel, amint tehettük, Gödre költöztünk, hogy gyermekeink a legjobb helyen nőhessenek fel”

- ezekkel a szavakkal mutatkozott be még a választási kampányanyagaiban a momentumos politikus, aki már ekkor is nagyon büszke volt feleségére.

Az Origo hozzáteszi, hogy ezek után nem csoda, hogy polgármesterré választása után egyik első lépése volt, hogy párját kinevezze a helyi Humánügyi Bizottság élére. Vajda egyébként férjének köszönhetően – mindenféle politikai tapasztalat nélkül – egyéni körzetet kapott az önkormányzati választáson. A politikusfeleség sikeresen vette az akadályt, és körzetét megnyerve képviselői mandátumot szerzett.

Emellett a Momentum listájáról a megyei közgyűlésbe is bejutott.

Ismertetik, hogy a városban már nyílt titoknak számít, hogy Balogh Vajdát szeretné a baloldal helyi jelöltjeként indítani a 2022-es parlamenti választáson. Ezt támasztja alá, hogy az Origo értesülései szerint a Momentum minden bizonnyal őt fogja indítani az előválasztáson. Ugyanakkor az is elterjedt vélemény, hogy

Vajda Viktória nagy veszélyt jelent a baloldali összefogásra, hiszen komoly szerepe volt a baloldal helyi együttműködésének szétverésében

- írják.

Hozzáteszik: akárhogy is lesz, Vajda férjének köszönhetően már most is különleges karriert futott be: egyszerre önkormányzati képviselő, megyei képviselő, tanácstag, korábbi bizottsági tag és kétgyerekes családanya.

(Kép: Facebook)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére