Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyelország ellen is megindítják a kötelezettségszegési eljárást

888.hu.hu, MTI

2021.07.15. 15:00

A magyarok mellett a lengyeleket is meghurcolják, az indok „az LMBT-közösséghez tartozók alapvető jogainak megsértése”.

 

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Lengyelország ellen, mert a lengyel hatóságok nem válaszoltak teljes mértékben és megfelelő módon a brüsszeli testület megkeresésére a több lengyel régió és település által elfogadott, úgynevezett LMBT-ideológia-mentes zónákról szóló határozatok természetével és hatásával kapcsolatban – tájékoztatott az uniós bizottság csütörtökön.

Az Európai Bizottság közleményében emlékeztetett, hogy 2019-ben számos lengyel település és régió fogadott el határozatot úgynevezett LMBT-ideológia-mentes zónák létrehozásáról.

Az uniós testület aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy

ezek a határozatok megsérthetik az uniós jogot a szexuális irányultság alapján történő megkülönböztetéstől való mentesség tekintetében.

A bizottság részletes elemzéseket készít arról, hogy ezek a határozatok összeegyeztethetők-e az uniós jogszabályokkal. Az értékelés elvégzéséhez megfelelő és átfogó tájékoztatásra van szükségük a lengyel hatóságoktól – írták.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a februári bizottsági felszólítás ellenére Lengyelország még nem nyújtotta be a kért információkat, a kérések nagy részét válasz nélkül hagyva. Az ország ezzel akadályozza az uniós bizottságot az EU-s szerződésekben ráruházott hatáskörei gyakorlásában, és nem tartja tiszteletben az Európai Unió működéséről szóló szerződés vonatkozó cikkében foglalt lojális együttműködés elvét sem, amely előírja a tagállamok számára az érdemi együttműködést az unió intézményeivel.

Ezért

az Európai Bizottság felszólítólevelet küldött Lengyelországnak az együttműködés hiánya miatt

– tették hozzá.

Lengyelországnak két hónap áll rendelkezésére, hogy válaszoljon az Európai Bizottság által megfogalmazott érvekre. Ennek elmaradása esetén a brüsszeli testület úgy határozhat, hogy indokolással ellátott véleményt küld, illetve végső lépésként az ügyet az Európai Unió Bírósága elé terjesztheti.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére