Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay elérte a gödör alját: szerinte a menekültek könnyebben fognak tudni szavazni

888.hu

2022.02.28. 11:40

És kire másra, mint a Fideszre.

 

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje ismételtem vállalhatatlan, botrányos kijelentést tett vasárnap a szokásos élő előadásában.

 

Ezúttal sikerült megtalálnia a háború elől menekülőket.

Az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon, aznap és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett 200 egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre. Most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni”

– magyarázta.

 

 

Márki-Zay arról is beszélt, hogy ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy azért nagyon sok kárpátaljai magyar inkább orosz párti lehetett. A Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük.

 

Márki-Zay hozzáállása kísértetiesen hasonlít Gyurcsány Ferencéhez.

A 2004. december 5.-i népszavazás előtt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként példátlan kampányt folytatott azért, hogy a külhoni magyarok ne kaphassák meg a kettős állampolgárságot. Ekkor a baloldal azt hangoztatta, hogy:

 

„Ne fizessünk havi húszezer forintot családunk pénzéből!”, „Ne fizessünk mások helyett adót, nyugdíjat!”, „Ne fizessünk állásunkkal az olcsó, határon túli munkavállalók miatt!”, „Ne fizessünk álmainkkal, mert nehezedik a lakáshelyzet!”, „A kettős állampolgárság a határon túliak számára nem megoldás, viszont az országnak és nekünk jelentős teher”.

 

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség egyébként közleményt adott ki. Ebben köszöntet mondtak a magyar kormánynak mindazokért az erőfeszítésekért, amelyeket az ukrajnai háborús helyzetben a béke helyreállítása és a humanitárius helyzet enyhítése érdekében tesz és arra kérték a magyar politikusokat, hogy ne kezeljék kampánytémaként a kárpátaljai magyarságot

 

Kérjük a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy a kárpátaljai magyarságot ne kezeljék kampánytémaként, s sajtómegnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az itt élők nehéz helyzetére”

zárták közleményüket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére