Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay és Gyurcsány a migráció korlátozása helyett a befogadást hangsúlyozza

888.hu

2021.10.28. 15:30

A baloldal régóta elkötelezett a nyílt társadalom eszméje mellett, és ebben kulcsszerepe van a bevándorlás ösztönzésének – áll a Századvég Alapítvány elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

 

Soros György a Project Syndicate portálon 2015 szeptemberében megjelent írásában kijelentette, hogy

az Európai Uniónak a közeljövőben legalább évi egymillió migráns befogadására kell berendezkednie.

Szerinte az EU-nak biztonságos útvonalakat kellene biztosítania a bevándorlóknak, továbbá az első két évben fejenként 15 ezer euróval kellene támogatnia őket – emelték ki.

A magyar kormány válasza a migrációs kihívásokra a V4-országok által javasolt „rugalmas szolidaritás” jegyében a határvédelem megerősítése, a fizikai és jogi határzár létesítése, a migránsoknak a tagállamok közötti kötelező szétosztását célzó, „európai megoldásnak” hívott brüsszeli kvótaterv elutasítása volt – hívták fel a figyelmet. Ezzel szemben a hazai baloldali pártok bevándorláspártiak, és élesen kritizálják a nemzeti kormány intézkedéseit – hangsúlyozták.

A bevándorláspárti hangok hazai szószólója Gyurcsány Ferenc – írta a Századvég. A volt miniszterelnök a magyar–szerb határon felépült – a tömeges migráció megfékezésében jelentős szerepet játszó – határzárat 2015-ben „embertelennek” és „szimbolikusan is elfogadhatatlannak” nevezte, majd arra szólította fel a kormányt, hogy „nyissa meg a határokat”, a Gyurcsány-párt pedig 2015-ben aláírásgyűjtésbe kezdett a brüsszeli kvótarendszer támogatása mellett – emlékeztettek.

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester migrációs nézetei szervesen illeszkednek a nyílt társadalom megvalósításáért küzdő, progresszív baloldal koncepciójába”

– olvasható az elemzésben.

Bár október 23-ai ünnepi beszédében Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztáson győztes közös miniszterelnök-jelölt is kijelentette, hogy „megmaradna a kerítés”, a bevándorlással kapcsolatos elképzelései a „befogadó Európa” multikulturális víziójához igazodnak – fogalmaztak.

Márki-Zay Péter 2018-ban a bevándorlással összefüggésben kifejtette – folytatták –, hogy „nekünk az a fontos, hogy egy befogadó, szeretetteljes társadalom legyünk, ahol ezek az emberek magyarrá válnak legkésőbb egy-két generáció múlva”. A DK-s Kálmán Olga által a hódmezővásárhelyi polgármesterről írt könyvben Márki-Zay Péter leszögezte, hogy „a legfontosabb kérdés nem maga a bevándorlás, hanem az integráció”, valamint hogy „összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás egy adott térség gazdasági fejlődésére” – tették hozzá.

Márki-Zay Péter több nyilatkozatában is kijelentette, hogy a multietnikus, multikulturális bevándorlóállam, Kanada példáját tartja követendőnek a migrációs politika vonatkozásában – közölték.

A bevándorlás kérdésében tehát klasszikus baloldali, progresszív nézeteket vall, amelyek egy az egyben rímelnek Soros György nyílt társadalom koncepciójára, és jól illeszkednek a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali koalíció politikájába – áll a Századvég írásában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére