Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Péter lelkes támogatója több milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdáknak

888.hu, MTI

2021.12.02. 15:20

Bige László kartellezése hét év alatt 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak – írta Nagy István agrárminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

 

Számomra a magyar vidék az ország bázisa, értékes erőforrása, hazánk éléskamrája. Én hiszek a vidéket fenntartó gazdák erejében. Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy bárki nyerészkedjen a magyar gazdákon, hiszen így nemcsak a vidéket sodorja nehéz helyzetbe, hanem egész Magyarországot”

– írta az agrárminiszter.

„Nem hagyhatom, hogy hosszú évek kemény munkája kárba vesszen. A GVH-val együttműködő szereplők adataiból a kartellezés ténye kiderült, Bige Lászlót a GVH több mint 11 milliárd forintra bírságolta. Ez tény, hiába igyekeznek elterelni erről a figyelmet” – fogalmazott.

„Tudomásom szerint senki nem biztatta arra a termelőket, hogy ne vegyék meg a műtrágyát. Bige László igyekezett vásárlási kényszerbe hozni őket, hiszen azt mondta, hogy decemberben egy napig szolgálják ki a magyar vevőket” – írta Nagy István.

Megjegyezte,

Bige László most próbál ebből kihátrálni, megfutamodott, de már késő, a gazdák szemében és a közvélemény előtt is elveszítette minden szavahihetőségét, hitelességét.

A miniszter szerint Bige László a gazdákon és a magyar családokon nyerészkedik, és tenné ezt tovább. „Agrárminiszterként, a magyar kormány tagjaként ezt nem hagyhatom” – szögezte le.

Nagy István Deák Ferenc szavaival zárta bejegyzését:

Kockáztathatunk mindent a Hazáért, de a Hazát kockáztatni semmiért nem szabad.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére